Τα πολυτελή καλλυντικά με οικολογικό σήμα της ΕΕ εμπνέουν πιο πράσινα ξενοδοχεία

Γράφτηκε από
Τα πολυτελή καλλυντικά με οικολογικό σήμα της ΕΕ εμπνέουν πιο πράσινα ξενοδοχεία Cosmopak 20Success 20Story 20visual

Η Cosmopakαναπτύσσει και προμηθεύει καλλυντικά πολυτελείας στους τομείς των ξενοδοχείων και των ανέσεων. Η εταιρεία έχει τροποποιήσει τα προϊόντα της για να τα καταστήσει πιο βιώσιμα, ώστε να τους απονεμηθεί η πιστοποίηση του οικολογικού σήματος της ΕΕ. Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να αναπτυχθεί και επέτρεψε στους συνεργάτες της να παρέχουν μια φιλική προς το περιβάλλον υπηρεσία. 

Οικολογική καινοτομία στα καλλυντικά 

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την απόκτηση της πιστοποίησης του οικολογικού σήματος της ΕΕ επειδή οι τύποι μας — πρώτες ύλες και συνταγές — και οι συσκευασίες μας έπρεπε να αλλάξουν. Ήταν μια διαδικασία που κράτησε περίπου ένα χρόνο. Τώρα επωφελούμαστε από την ύπαρξη περισσότερων πελατών και πιο φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.»

Juan Haim Castro, Μηχανικός Σχεδιασμού, Cosmopak

Η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων αναζητά τους καλύτερους προμηθευτές συστατικών, συμπεριλαμβανομένων συντηρητικών, αρωμάτων και υλικών συσκευασίας για κάθε συνεργάτη μάρκας, προκειμένου τα προϊόντα να συμμορφώνονται με τα αυστηρά κριτήρια του οικολογικού σήματος της ΕΕ για τα καλλυντικά προϊόντα και να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών. 

Σύμφωνα με αυτές, μια βασική πρόκληση κατά την υποβολή αίτησης για το οικολογικό σήμα της ΕΕ ήταν η προμήθεια συντηρητικών που συμμορφώνονται με τα αυστηρά όρια για τις επικίνδυνες ουσίες. Αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, διότι οι πληροφορίες έπρεπε να ανακτηθούν κατά μήκος της αξιακής αλυσίδας του προϊόντος και απαιτήθηκε στενή συνεργασία με διάφορους προμηθευτές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το οικολογικό σήμα της ΕΕ. 

Όσον αφορά τη συσκευασία, η Cosmopak άλλαξε την κύρια πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή φιαλών, καπακιών και ετικετών από παρθένο PET (τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο) σε ανακυκλωμένο PET (RPET).  

Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, όπως η χαμηλή τοξικότητα για τους υδρόβιους οργανισμούς, η συμμόρφωση με τα κριτήρια απονομής του οικολογικού σήματος της ΕΕ αποφέρει συναφή οικονομικά οφέλη, όπως αυτά που προκύπτουν από τη μείωση των αποβλήτων λόγω της αυξημένης ανακύκλωσης και της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών. 

Μια ακμάζουσα επιχείρηση

Το εργοστάσιο της Cosmopak στη βόρεια πορτογαλική πόλη Ovar παράγει σαμπουάν, μαλακτικό μαλλιών, αφρόλουτρο, πλύσιμο χεριών, λοσιόν σώματος και άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας για ένα ευρύ φάσμα εμπορικών σημάτων. Απασχολεί περίπου 70 άτομα, αλλά αυτή τη στιγμή επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα.  

Η πιστοποίηση του οικολογικού σήματος της ΕΕ για τα προϊόντα της επέτρεψε στην εταιρεία να επεκτείνει την πελατειακή της βάση, πωλώντας τόσο σε υφιστάμενους όσο και σε νέους εταίρους που αναζητούν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, ανταποκρινόμενες στην αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση.  

Η Cosmopak συνεργάζεται με οικολογικά σήματα όπως τα Paradores, NH και Eco Think εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά ήταν από τα πρώτα προϊόντα με το σήμα της Cosmopak που απονεμήθηκαν με το οικολογικό σήμα της ΕΕ. Η εταιρεία εκτιμά ότι σήμερα περίπου το 30 % των πελατών της έχουν ζητήσει το οικολογικό σήμα της ΕΕ καλλυντικά, και αυτό φαίνεται ότι θα αυξηθεί. 

Η Cosmopak συμβουλεύει τα εμπορικά σήματα που ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση του οικολογικού σήματος της ΕΕ ότι η εύρεση πρώτων υλών που πληρούν τα κριτήρια μπορεί να απαιτήσει χρόνο. Ωστόσο, η ομάδα Cosmopak θεωρεί ασφαλώς το οικολογικό σήμα της ΕΕ ως την καλύτερη επιλογή τους για την επίδειξη της περιβαλλοντικής αριστείας των προϊόντων τους και για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. 

Όλα τα προϊόντα με το οικολογικό σήμα της Cosmopak περιλαμβάνονται στον κατάλογο προϊόντων του οικολογικού σήματος της ΕΕ(ECAT), όπως και όλα τα προϊόντα που απονέμονται με το οικολογικό σήμα της ΕΕ. 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *