Ξεκινούν οι καταγραφές των ζημιών από την πυρκαγιά στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Γράφτηκε από
Ξεκινούν οι καταγραφές των ζημιών από την πυρκαγιά στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων                                                                                                        950x712

Τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στην Κορινθία, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, ενώ στη συνέχεια στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, ενημερώθηκε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πυρκαγιά και τα προβλήματα που προκλήθηκαν.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι άμεσα θα συγκροτηθούν από την Περιφέρεια οι αρμόδιες επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές και σε επιχειρήσεις στην πυρόπληκτη περιοχή.

Η εκτίμηση που εκφράζεται για τις επιπτώσεις της πρόσφατης αυτής πυρκαγιές αναφέρει περί τα 14.800 στρέμματα καμένα, από τα οποία 8.000 είναι δασικά και χορτολιβαδικά και τα υπόλοιπα αγροτικά, ενώ γίνεται λόγος για ζημιές σε περίπου 40 δευτερεύουσες κατοικίες, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Οπως δήλωσε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια συνέδραμε με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής -προς την οποία εξέφρασε ευχαριστίες για τον αγώνα που έδωσε-, ενώ παράλληλα κινητοποίησε και εξακολουθεί να έχει εν εγρηγόρσει το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής της Προστασίας.

Από την πλευρά του Πυροσβεστικού Σώματος γνωστοποιήθηκε, αργά το απόγευμα χθες, ότι στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Νωρίτερα, εν όψει και των δύσκολων καιρικών συνθηκών που αναμένονται για το επόμενο χρονικό διάστημα και την αυξημένη επικινδυνότητα σε όλη την Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών -με τη συμμετοχή και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας-, όπου δόθηκαν οδηγίες για τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν, αλλά και για την ετοιμότητα όλου του μηχανισμού της Περιφέρειας.

Οπως τονίστηκε, η Περιφέρεια έχει αρμοδιότητα ως προς την πρόληψη καταστάσεων μέσα από ενέργειες όπως οι καθαρισμοί πρανών στους δρόμους, ενώ επισημάνθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση από την Περιφέρεια συνολικά 63 νέων υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, οι οποίες είναι ήδη πλήρως λειτουργικές και έχουν προστεθεί στο δίκτυο των ήδη υφιστάμενων δεξαμενών.

Οσον αφορά στις αρμοδιότητες μετά τις πυρκαγιές, ξεκαθαρίστηκε ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για την καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές και σε επιχειρήσεις.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *