Αναθεώρηση των κριτηρίων απονομής του οικολογικού σήματος της ΕΕ σε προϊόντα καθαρισμού 

Γράφτηκε από
Αναθεώρηση των κριτηρίων απονομής του οικολογικού σήματος της ΕΕ σε προϊόντα καθαρισμού  Detergent 20visual

Τα κριτήρια που διασφαλίζουν την περιβαλλοντική αριστεία των απορρυπαντικών στην ομάδα προϊόντων καθαρισμού με οικολογικό σήμα της ΕΕ επικαιροποιούνται. Για τον σκοπό αυτό, το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) επιδιώκει τη συμβολή των σχετικών ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών, των εταιρειών κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, των οργανώσεων καταναλωτών, των ΜΚΟ και των πολιτών.  

Το πρώτο σχέδιο προκαταρκτικών και τεχνικών εκθέσεων είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, παρέχοντας τις απαραίτητες γενικές πληροφορίες σχετικά με την αναθεώρηση των απαιτήσεων, μαζί με ένα πρώτο σχέδιο πρότασης για τα αναθεωρημένα κριτήρια.  

Στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαβούλευσης, η πρώτη πολυμερής συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 12-13 Μαρτίου 2024. Η εγγραφή είναι ανοικτή στα ενδιαφερόμενα μέρη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση ή να υποβάλουν παρατηρήσεις σχετικά με τα έγγραφα.   

Μετά την εγγραφή για τη συνεδρίαση, θα παρασχεθεί ημερήσια διάταξη με λεπτομέρειες σύνδεσης.  

Η προθεσμία για την υποβολή γραπτών παρατηρήσεων λήγει στις 3 Απριλίου 2024.  

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΚΚΕρ ή επικοινωνήστε με την ομάδα στη διεύθυνση: JRC-B5-DETERGENTS@ec.europa.eu.   

Τα υφιστάμενα κριτήρια απονομής του οικολογικού σήματος της ΕΕ για οικιακά και επαγγελματικά προϊόντα καθαρισμού εγκρίθηκαν το 2017. Τα κριτήρια αυτά περιορίζουν τη χρήση επικίνδυνων ουσιών και απαιτούν βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών, προωθούν τη χρήση βιοαποδομήσιμων συστατικών, την ελάχιστη και ανακυκλωμένη/ανακυκλώσιμη συσκευασία, εγγυημένες επιδόσεις ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες και καθοδήγηση για την ορθή χρήση ενός προϊόντος ώστε να αποφεύγεται η υπερδοσολογία.   

Η διαδικασία αναθεώρησης λαμβάνει υπόψη τις μεταβαλλόμενες οικονομικές, τεχνολογικές και νομοθετικές συνθήκες, τη βελτίωση των επιστημονικών γνώσεων και τις εμπειρίες των ενδιαφερόμενων μερών.  

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *