Φθιώτιδα: Ολοκληρώθηκε η 4η Ανθοκομική Έκθεση Σπερχειάδας

Γράφτηκε από
Φθιώτιδα: Ολοκληρώθηκε η 4η Ανθοκομική Έκθεση Σπερχειάδας louloudia 950x633

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20, 21 και 22 Απριλίου η 4η Ανθοκομική Έκθεση Σπερχειάδας η οποία διοργανώθηκε από τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπερχειάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Μακρακώμης, την στήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, της κοινότητας Σπερχειάδας και την υποστήριξη του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας.

Με βασικό σύνθημα «Ένας κήπος όλη η πόλη», η κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας γέμισε με πολύχρωμα λουλούδια και με μηνύματα τοπικών συλλόγων και φορέων για την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας με το δικό του μήνυμα «Μειώνουμε… Επαναχρησιμοποιούμε… Ανακυκλώνουμε…», στοχεύει στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, σε θέματα ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν την αξία της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον με στόχο την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας, συνειδητοποιώντας την ατομική περιβαλλοντική τους ευθύνη.

Παράλληλα, διανεμήθηκαν καπέλα & ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *