Λιβαδειά: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή, Ποτάμια Οικοσυστήματα”

Γράφτηκε από
Λιβαδειά: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή, Ποτάμια Οικοσυστήματα”                                                                                                950x525

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου-Διημερίδας με τίτλο: «Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή, Ποτάμια Οικοσυστήματα», που διοργάνωσε στις 15-16 Ιουνίου 2023, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, το Πράσινο Ταμείο, την ΚΕΔΕ, το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, το Δίκτυο Περιοχής Πίνδου, την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Πολυτεχνικής Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναλύθηκαν θέματα όπως, μεταξύ άλλων, οι αναπτυξιακές προοπτικές των Δήμων με ποτάμια, η εξεύρεση τρόπων περιβαλλοντικής προστασίας, ανάδειξης, αξιοποίησης και βιώσιμης διαχείρισης των Ποτάμιων Οικοσυστημάτων, η ανάγκη συντονισμού των συναρμόδιων Υπηρεσιών για την προστασία και την ορθολογική διαχείριση ποταμών και ρεμάτων.

Επίσης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά σε θέματα που αφορούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, ενώ παρουσίασαν ολοκληρωμένες προτάσεις για την αποκατάσταση και τη βιώσιμη συνύπαρξη με τα αστικά υδατορέματα και έναν οδικό χάρτη περιβαλλοντικής και κλιματικής προσαρμογής των αστικών ποταμών.

Το συνέδριο πλαισιώθηκε από το 2 ο πολυθεματικό φεστιβάλ «Town by the River Festival» σε συνεργασία του Δήμου Λεβαδέων με τον Πολιτιστικό-Καλλιτεχνικό Σύλλογο Αναπνοή και την εθελοντική υποστήριξη πολυάριθμων τοπικών συλλόγων και δημιουργών. Κατά διάρκεια του 3μερου φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γελοιογραφίας, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα, μουσικές συναυλίες, δραστηριότητες για παιδιά με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος και ζωοφιλίας, αθλητικές εκδηλώσεις με πανελλαδική συμμετοχή, αφηγήσεις, αστικές αναπλάσεις μέσω εικαστικών παρεμβάσεων, κλπ.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες ακαδημαϊκούς και αυτοδιοικητικούς για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την αντιμετώπιση επίκαιρων περιβαλλοντικών ζητημάτων, αλλά και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συλλόγους που συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός ιδιαιτέρως γιορτινού κλίματος στην πόλη μας. Ιδιαίτερα, όμως, ευχαριστεί τα μέλη του Πολιτιστικού-Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Αναπνοή» τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή για εκείνον η συνεργασία μαζί τους.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον σημαντικά πολιτιστικά-καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συμβάλλοντας στην βιώσιμη ανάπτυξή της.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *