Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου

Γράφτηκε από
Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου nos

Στην Π.Ε. Ευρυτανίας βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με αφορμή την εκκίνηση του έργου: «Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογών ΑΠΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου», αρχικού προϋπολογισμού 1.245.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας Άρη Τασιό και την Αντιπεριφερειάρχη Δασικής πολιτικής & Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου Δημήτρη Καρατσίκη στο ίδρυμα, όπου εγκαταστάθηκε ήδη εργολάβος και ξεκινούν οι εργασίες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΕΠ0561 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020», με ποσοστά συγχρηματοδότησης 50% από εθνικούς και 50% από ενωσιακούς πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σκοπός του έργου είναι η μείωση της κατανάλωσης  ενέργειας και των εκπομπών CO 2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, της χρήσης ΑΠΕ και της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για θέρμανση χώρων. Προβλέπονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (θερμομόνωση δωμάτων και στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων κλπ), όπως επίσης η αντικατάσταση λεβήτων, καυστήρων και συμβατικών λαμπτήρων, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου και φωτοβολταϊκής μονάδας.

«Δουλεύουμε μεθοδικά και σε συνεργασία με την 5η Υ.Π.Ε. για τη συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην Στερεά Ελλάδα. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι η σημερινή υπογραφή σύμβασης κατασκευής για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καρπενησίου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Εγκαταστάθηκε ήδη εργολάβος και ξεκινούν οι εργασίες θερμομόνωσης, αντικατάστασης ενεργοβόρων παλιών καυστήρων και εγκατάστασης συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου και φωτοβολταϊκής μονάδας.

»Πρόκειται για παρέμβαση, αρχικού προϋπολογισμού 1.245.000 ευρώ, με πολλαπλά οφέλη, αφού, πέραν της περιβαλλοντικής διάστασης, θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου και θα εξοικονομηθούν πόροι για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με moto: “επενδύουμε σε υποδομές, επενδύουμε σε εξοπλισμό, επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό”, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε,  μέσω του περιφερειακού μας προγράμματος, ένα ακόμα μεγάλο έργο για το  Νοσοκομείο Καρπενησίου. Το έργο αυτό, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση όλου του κτιριακού συγκροτήματος το οποίο όταν ολοκληρωθεί -το πολύ σε εννιά μήνες- θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα λειτουργικά κόστη του Νοσοκομείου και άρα την εξασφάλιση πολύτιμων πόρων για την ανταπόκρισή του στις ανάγκες υγείας των εξυπηρετούμενων πολιτών.

»Και δεν σταματάμε εδώ, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη το έργο στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας. Παράλληλα, προμηθεύουμε με σύγχρονο εξοπλισμό τις υποδομές Υγείας του νομού μας, και -το κυριότερο- παρέχουμε οικονομικά κίνητρα στους ιατρούς που επιθυμούν να υπηρετήσουν στην περιοχή μας».

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου nos
Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Υγεία · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *