Συναντήσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού με νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς

Γράφτηκε από
Συναντήσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού με νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς                                                       950x778

Σειρά συναντήσεων εργασίας είχε την προηγούμενη χρονική περίοδο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με νέα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, όπως και με Υπουργούς ή Υφυπουργούς, οι οποίοι ανέλαβαν νέα χαρτοφυλάκια. Κατά χρονολογική σειρά, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συναντήθηκε με τους ακόλουθους:

  • Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ακολούθως με τον Αν. Υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, με τους οποίους συνομίλησε για θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β´ βαθμού, καθώς επίσης για θέματα χρηματοδότησης, αλλά και για το πάγιο ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών της ΠΣΤΕ, εισφέροντας προτάσεις άμεσων και μεσοπρόθεσμων λύσεων.
  • Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός είχε ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση για έργα που εξελίσσονται ή έχουν δρομολογηθεί, όπως κυριότερα:
  • Ολοκλήρωση του οδικού άξονα «Ε65».
  • Έναρξη κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας-Νέας Αρτάκης-Ψαχνών.
  • Πορεία δημοπράτησης της Ε.Ο. Λαμίας Καρπενησίου στο τμήμα Νεοχωράκι-Σήραγγα «Π. Μπακογιάννη».
  • Έναρξη κατασκευής του Άμφισσα-Μπράλλος (μέρος του Θερμοπύλες-Αντίρριο).
  • Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και ακολούθως με τον Αν. Υπουργό Νίκο Παπαθανάση, με κυρίαρχο θέμα το αίτημα αναπροσαρμογής των ορίων πληρωμών και υπερδέσμευσης του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης, ώστε να καταστούν εφικτές η ταχύτερη πληρωμή των εν εξελίξει έργων και η ένταξη νέων δράσεων αντίστοιχα.
  • Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα, με τον οποίο συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας του για την Στερεά Ελλάδα, όσο και εν γένει τοπικά ζητήματα της Π.Ε. Φωκίδας.

Εκτός αυτών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε με τον Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αν. Υπουργού Αθλητισμού με κύριο θέμα συνεργασίας την ομαλή διεξαγωγή του «ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023».

Η συνεργασία θα συνεχιστεί με τον νέο Αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, όπως και με τον Γιάννη Οικονόμου, στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο συναντήσεων εργασίας με νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς, προκειμένου να τους ενημερώσουμε προσωπικά και να κρατήσουμε σε υψηλή προτεραιότητα ζητήματα και αιτήματα του τόπου μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Εμείς, στην Στερεά Ελλάδα έχουμε καθιερώσει κουλτούρα συνεργασιών με τον ά βαθμό αυτοδιοίκησης, με κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά στελέχη, η οποία αποδίδει καρπούς. Με την ίδια προσέγγιση, συναντηθήκαμε με στελέχη της νέας Κυβέρνησης, για να προωθήσουμε έργα και παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας».

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *