Δήλωση Δημάρχου Λαμιέων για την πυρκαγιά στην πόλη της Λαμίας

Γράφτηκε από
Δήλωση Δημάρχου Λαμιέων για την πυρκαγιά στην πόλη της Λαμίας                             950x534

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην πόλη της Λαμίας στις 26/07/2023, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «…..H πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες.

Ζει και αυτό το καλοκαίρι  τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και την πύρινη λαίλαπα να μαίνεται σε δεκάδες μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, απειλώντας καθημερινά ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ο  πύρινος εφιάλτης χτύπησε τις τελευταίες ώρες και τη δική μας πόλη.

 Χάρη στην έγκαιρη και αποφασιστική επέμβαση των ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, αποφύγαμε τα χειρότερα.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τον απεριόριστο σεβασμό μου στον επαγγελματισμό των πυροσβεστών μας, στη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος, στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, που με αυτοθυσία και με συντονισμένες ενέργειες συμμετείχαν στην μάχη της κατάσβεσης μιας επικίνδυνης φωτιάς, που εκδηλώθηκε μέσα σε  κατοικημένη περιοχή, σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα της πόλης, που λειτουργεί ως πνεύμονας πρασίνου στη Βόρεια πλευρά της πόλης.

Οφείλω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κρατικό μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας που ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις μας για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Είναι μια απόδειξη ότι Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων της εποχής μας.

Επίσης θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω  όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Λαμιέων που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να σώσουν ανθρώπους και  περιουσίες,  από τη μανία μιας  πυρκαγιάς που εκδήλωνε συνεχείς αναζωπυρώσεις και άλλαζε κατευθύνσεις, ανοίγοντας  συνεχώς καινούρια μέτωπα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές στην ομάδα των καταδρομέων και τους πολίτες,  που αυθόρμητα, από κάθε σημείο της πόλης, προσέτρεξαν για να βοηθήσουν και να σώσουν  το περιαστικό Άλσος στο Κάστρο και σπίτια συμπολιτών τους, καθώς και τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού που προσέτρεξαν για παροχή βοήθειας στους πληγέντες.   

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Δήμου, των εθελοντών και των πολιτών, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα…..».

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *