Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών                                                                                                                             950x713

Στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου μετέφεραν οι αγρότες τα αιτήματα τους σε παρέμβαση που έκαναν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Ο εκπρόσωπος των παρακάρλιων περιοχών κ. Γιάννης Μπακαλόπουλος,  αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του πέντε μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Daniel και ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις, ώστε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων. 

Παράλληλα επανέλαβε ότι για τους αγρότες των παρακάλιων περιοχών η μόνη λύση για την Κάρλα που θα τους δώσει οριστικά την δυνατότητα να μείνουν στον τόπο τους, είναι η κατασκευή της σήραγγας όπως άλλωστε έχει προτείνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Με δραματικό τόνο περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες και  εκπρόσωπος τους από το Μπλόκο του Ε-65 ζητώντας την υιοθέτηση του ψηφίσματος με τα αιτήματα τους ανάμεσα στα οποία το κόστος παραγωγής με το αφορολόγητο πετρέλαιο «Παλεύουμε είπε χαρακτηριστικά  για να βρούμε μια σανίδα σωτηρίας».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα και ζήτησε να υιοθετηθεί ομόφωνα το ψήφισμα όπως και έγινε. Νωρίτερα σε παρέμβαση του ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές τόνισε  ότι οι αγρότες συνθλίβονται από τις πολιτικές της Ευρωπαικής Ενωσης και τη νέα ΚΠΑ και ότι η παράταξη του είναι στο πλευρό των αγροτών και θα στηρίξει κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσουν.

Πολιτιστικές δράσεις στις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Σειρά πολιτιστικών δράσεων στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες ξεκινά η περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως οι Δήμοι, Δημοτικά Διαμερίσματα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι αλλά και οργανώσεις στο πλαίσιο της Πολιτιστικής, Κοινωνικής και Αθλητικής Ανάπτυξης.

Ενημερώνοντας το περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας  τόνισε ότι οι  δαπάνες των εκδηλώσεων αυτών θα καλυφθούν από το έργο με τίτλο «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Π.Ε.Λάρισας-Περιφέρειας Θεσσαλίας 2024» από πόρους των ΚΑΠ.

Αναλύοντας ειδικότερα το πλάνο του Πολιτισμού, στον τομέα των εκδηλώσεων. ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις   που θα  έχουν σχέση με κάθε μορφή έκφρασης και τέχνης των ανθρώπων, Παράδοση, κινηματογράφος, μουσική, ιστορία, θέατρο, ενημέρωση και σύγχρονοι προβληματισμοί, φωτογραφία, λογοτεχνία, φιλολογία και ποίηση.

Στόχος όπως είπε ο περιφερειάρχης είναι η προώθηση με κάθε τρόπο των πολιτισμικών και αθλητικών αξιών, η συνεργασία με τους πολιτιστικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους & φορείς και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο δράσεων σε πλημμυρισμένες περιοχές ξεκινά για τους μαθητές των περιοχών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες η προβολή της παιδικής θεατρικής παράσταση «ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ» (από 3 Μαρτίου-24 Απριλίου 2024). Η εν λόγω δράση απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους από όλη την Θεσσαλία και συγκεκριμένα στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πλημμύρες.

Το σύνολο των μαθητών που θα παρακολουθήσου την παράσταση ανέρχεται στους 1609. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αναλάβει την δαπάνη των εισιτηρίων των μαθητών και τις μεταφορές των παιδιών.

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *