Συναντήσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Γράφτηκε από
Συναντήσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών spanos

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, όπως επίσης και με τον Γεν. Γραμματέα Δημ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, συζητήθηκαν καταρχάς οι θετικές εξελίξεις σε έργα και μελέτες, που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως τα ακόλουθα:

  • Έναρξη κατασκευής του άξονα Μπράλος-Άμφισσα.
  • Επικείμενη έναρξη κατασκευής παράκαμψης Χαλκίδας.
  • Επαναδημοπράτηση του άξονα Λαμία-Καρπενήσι.
  • Επικείμενη επαναδημοπράτηση της μελέτης Ψαχνά-Στροφυλιά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως, όμως, στα εξής:

  • Έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών Π.Ε. Φθιώτιδας και Π.Ε. Εύβοιας. Κοινός στόχος Υπουργείου και Περιφέρειας είναι η επίσπευση της υλοποίησής τους και σε αυτή την κατεύθυνση συνεργάζονται ήδη οι υπηρεσίες των δύο φορέων.
  • Παράκαμψη Βασιλικού. Πρόσφατα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε το σύνολο των αναγκαίων μελετών και αδειοδοτήσεων. Το έργο προϋπολογισμού 32.000.000 ευρώ περίπου, είναι ώριμο προς χρηματοδότηση και αυτό ήταν το ζητούμενο στη συνάντηση εργασίας.

Στις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,
οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν:

  • Στην ανάγκη απρόσκοπτης χρηματοδότησης του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025.
  • Στην καλύτερη συνεργασία για την υλοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2021-2027.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργατικά και μεθοδικά δουλεύουμε για την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, η Στερεά Ελλάδα και αυτός ήταν ο στόχος των συναντήσεων μας στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.

»Με τον Φθιωτό Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα καθορίσαμε στόχους και θέσαμε προτεραιότητες. Ομοίως, συνεργαστήκαμε με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και με τον Γεν. Γραμματέα Δημ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση έργων του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, αλλά και για την ομαλή υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.

»Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός, γιατί διεκδικεί σθεναρά και ουσιαστικά, αλλά και γιατί έχει ισχυρούς συνομιλητές στο κυβερνητικό επιτελείο, οι οποίοι μεριμνούν για τον τόπο μας και την ανάπτυξή του».

Συναντήσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών spanos
Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *