Φάνης Σπανός: Διαμορφώνουμε μαζί το μέλλον της Στερεάς Ελλάδας

Γράφτηκε από
Φάνης Σπανός: Διαμορφώνουμε μαζί το μέλλον της Στερεάς Ελλάδας sf22 950x633

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 09:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Domotel Anemolia Mountain Resort στην Αράχωβα, η 1 η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» και η 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». Στο πλαίσιο των συνεδριάσεων:

  • Θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», θα γίνει ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων, της μεθοδολογίας και των κριτηρίων αξιολόγησης καθώς και τα θέματα επικοινωνίας και προβολής.
  • Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», της προόδου υλοποίησης των στρατηγικών για την Έξυπνη Εξειδίκευση και τη Χωρική Ανάπτυξη, της προόδου υλοποίησης της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και την Επικοινωνία, καθώς και Ενημέρωση για θέματα Αξιολόγησης του Ε.Π.

«Σας καλούμε στην εναρκτήρια πρώτη του νέου μας προγράμματος ΕΣΠΑ, για να διαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας, το αύριο της Στερεάς Ελλάδας. Πετύχαμε “πολλά με τα λίγα” στο πρόγραμμα που ολοκληρώνεται. Ταυτόχρονα, κερδίσαμε με μεθοδική και κυρίως ομαδική δουλειά τη σημαντικότερη πανστερεοελλαδίτικη νίκη. Διακόψαμε μια πολυετή αδικία και δώσαμε τέλος στην υποχρηματοδότηση.

»Διαθέτουμε πλέον το ΕΣΠΑ 2021-2027 συνολικού προϋπολογισμού 426,066 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα. Η μεγαλύτερή μας, όμως επιτυχία -αλλά και ευθύνη- θα είναι αυτά τα χρήματα να διοχετευθούν με ταχύτητα και διεισδυτικότητα στις πιο κρίσιμες αναπτυξιακές και κοινωνικές προκλήσεις της Περιφέρειάς μας. Το νέο μας ΕΣΠΑ είναι μεγάλο και σημαντικό. Θα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ σημαντικότερο, αν όλοι μαζί, το κάνουμε “να πιάσει τόπο”!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Η ημερήσια διάταξη και ο σχετικός φάκελος των εισηγήσεων έχουν αναρτηθεί στην

ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
www.stereaellada.gr

Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *