Φωτα LED στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από
Φωτα LED στους δρόμους της Θεσσαλονίκης                                                LED

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα led, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την αντικατάσταση 10.000 φωτιστικών σε όλες τις γειτονιές. Μόλις περίπου έναν μήνα από την έναρξη των εργασιών και εν μέσω θέρους, πάνω από 80 δρόμοι της πόλης απέκτησαν περισσότερο φως και μάλιστα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος και με εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 75%.

Η αρχή έγινε από την οδό Αναξιμάνδρου και μέσα σε έναν μήνα σε δεκάδες δρόμους σε όλη την πόλη -μεταξύ των οποίων η Γιαννιτσών, η Βούλγαρη, η Απόλλωνος, η Κηφισίας, η Μακεδονίας, η Γαμβέτα, η Μιαούλη, η Γιάννη Χαλκίδη, η Καθ. Ρωσσίδου, η Αιγαίου, η Μικράς Ασίας, η Απόλλωνος, η Επιδαύρου, η Αρτάκης, η Ανατολικής Θράκης κ.α.- έχουν τοποθετηθεί πάνω από 1.200 σύγχρονα φωτιστικά.

Με την αντικατάσταση των φωτιστικών στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση του κόστους λειτουργίας και η βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα το σύστημα ηλεκτροφωτισμού αυτοματοποιείται και θα υπάρχει δυνατότητα τηλεδιαχείρισης για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και γρηγορότερη αντιμετώπιση των βλαβών.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. Εξάλλου, η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

Κατηγορίες άρθρου:
Ενέργεια · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *