Λιβαδειά: 3η συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “MUST-a-Lab”

Γράφτηκε από
Λιβαδειά: 3η συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “MUST-a-Lab” MUST a Lab 3rd LSRG Meeting 950x470

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, στο γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων η 3η Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and
stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς».

Τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του προγράμματος που συμμετείχαν στην 3η συνεδρίαση, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, ήταν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιώτα Χουλιάρα-Σιδερά, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Δημήτρης Μίχας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων κ. Γεώργιος Ζιώγας καθώς και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λεβαδέων κ. Ανδρέας Σταματάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ομάδα έργου παρείχε αναλυτική ενημέρωση στην Τοπική Επιτροπή Αναφοράς για τα πορίσματα που προέκυψαν από τη μικρο-έρευνα με τίτλο: «Η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής Στρατηγικής Επικοινωνίας» με σκοπό την ενίσχυση του διαλόγου ανάμεσα σε μετανάστες και φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης, όπως αυτές διατυπώθηκαν, από τους εκπροσώπους φορέων και μεταναστών κατά τη συμμετοχή τους στα τρία Εργαστήρια Πολιτικών Ένταξης.

Τα μέλη της Επιτροπής, αφού ανέλυσαν τις συγκεκριμένες προτάσεις, προέβησαν στην επεξεργασία τους ώστε να διαθέτουν όλα τα κριτήρια που θα τις καθιστούν υλοποιήσιμες. Επίσης, δήλωσαν πρόθυμοι να συμβάλλουν στην προώθηση των προτάσεων είτε μέσω των εισηγήσεών τους σε συμβούλια, σε συνεδριάσεις και σε αρμόδιες επιτροπές είτε συμβάλλοντας ενεργά στην υλοποίηση των προτάσεων για τη βελτίωση των τοπικών στρατηγικών ένταξης.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την αποτελεσματική συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της Τοπικής Επιτροπής καθώς και στον τρόπο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος στην πόλη μας. Επίσης, δήλωσε ότι ο Δήμος Λεβαδέων, αναγνωρίζοντας την αξία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και λαμβάνοντας υπόψη το τοπικό πλαίσιο, θα συνεχίσει να επιδιώκει την καθιέρωση καλών πρακτικών με κύριο σκοπό πάντα το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *