Μεσσηνία: Νέα πρόσβαση στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού

Γράφτηκε από
Μεσσηνία: Νέα πρόσβαση στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού                                                    950x691

Ολοκληρώθηκε το έργο διευκόλυνσης της πρόσβασης στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού, ανάμεσα σε Γαϊτσές και Τσέρια, στην δυτική Μάνη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από κωδικό που αφορά προσβάσεις σε ιστορικά μνημεία.

Η προσέγγιση οχημάτων στον πιο πάνω ιστορικό χώρο -σημαντική παράμετρος και για την προστασία του μνημείου αυτού του 16ου αιώνα- αποτελούσε χρόνιο αίτημα, ενώ η δυνατότητα υλοποίησης του έργου δόθηκε μετά και από την συναίνεση ιδιοκτητών αναφορικά με την διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση της δουλείας διόδου προς την εν λόγω μονή, στην πυρόπληκτη περιοχή του όρους Χελμός.

Η μονή, η οποία ανακατασκευάστηκε από την ΕΦΑ Μεσσηνίας, γιορτάζει στις 23 Αυγούστου και φέτος, κατά την παραμονή 22 του μήνα, θα ψαλεί εσπερινός από τον μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο, παρουσία μεταξύ άλλων του περιφερειάρχη Π. Νίκα και του δημάρχου Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα.

Μεσσηνία: Νέα πρόσβαση στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού
Νέα πρόσβαση στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού
Μεσσηνία: Νέα πρόσβαση στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού                                                    1
Νέα πρόσβαση στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares