Χίος: Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη

Γράφτηκε από
Χίος: Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη

Μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Χίου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια χερσαίας περιπολίας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει στη θαλάσσια περιοχή Νενητών με δυτική πορεία και να αποβιβάζει αλλοδαπούς στις ακτές θαλάσσιας περιοχής “ΒΙΓΛΑ” Νενητών ν. Χίου.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης 17 αλλοδαπών, το ταχύπλοο ανέπτυξε ταχύτητα, κινούμενο ανατολικά προς τις έναντι τουρκικές ακτές. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ταχύπλοο και προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει προκειμένου να διενεργήσει νομότυπο έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες διαφυγής από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και σε επικίνδυνους ελιγμούς. Εν τέλει το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Ο χειριστής της λέμβου συνελήφθη κατά παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια” , του Ν. 3386/05 “Παράνομη Είσοδος στον ελλαδικό χώρο” και του Ν. 4251/2014 άρθρο 30 “Διευκόλυνση-Διακίνηση μεταναστών στον ελλαδικό χώρο”.

Προανάκριση διενεργείται στα πλαίσια του αυτοφώρου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ το σκάφος μεταφέρθηκε στον λιμένα Χίου.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Ναυτιλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *