Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο σύγχρονο λιμάνι Ιτέας

Γράφτηκε από
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο σύγχρονο λιμάνι Ιτέας spanos

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετέβη στην Ιτέα το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2024 και επέβλεψε την έναρξη κατασκευής του έργου: «Αναβάθμιση του προβλήτα του λιμένα Ιτέας».

Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής ΝΔ Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος και η Περιφερειακή Σύμβουλος Φωκίδας Πέγκυ Αραβαντινού, όπως επίσης ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, αιρετοί του Δήμου Δελφών και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας Σοφία Αναγνωστάκου.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 6.200.000 ευρώ, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025, και μπήκε στο στάδιο την υλοποίησης κατόπιν προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ανέλαβε τη μελέτη, τη δημοπράτησή του και την επίβλεψη της πορείας κατασκευής.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σε προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε το έργο επέκτασης και εκβάθυνσης του λιμένα Ιτέας, προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025.

»Ένα έργο, που δίνει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές στην Ιτέα και όλη τη Φωκίδα, γίνεται πράξη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παραδοθεί ως το καλοκαίρι του 2025, άρτια κατασκευασμένο, στην τοπική μας κοινωνία!».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα ξεκίνησαν οι γερανοί να βαθαίνουν το λιμάνι της Ιτέας μας, αφού σε χρόνο ρεκόρ λάβαμε 40 και πλέον αδειοδοτήσεις σε λιγότερο από 3 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό η Φωκίδα μας θα γίνει η πύλη εισόδου της Στερεάς που αγαπάμε».

Κατηγορίες άρθρου:
Ναυτιλία · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *