Ομιλία Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγα, στην εκδήλωση της GEMME

Γράφτηκε από
Ομιλία Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγα, στην εκδήλωση της GEMME 20231110 Amphitheatre Margaritis Lampros  002 950x633

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της επετείου των 20 ετών από την ίδρυση της GEMME  (Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών για τη Διαμεσολάβηση).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της GEMME Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με θέμα τη συμβολή της Ελληνικής φιλοσοφίας στη Διαμεσολάβηση του σήμερα. Η Πρόεδρος της GEMME κα. Rosalía Fernández και ο Πρόεδρος της GEMME Ελλάδος κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους, ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης για τη φιλοξενία και τόνισαν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση του Θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη Χώρα μας, τη γενέτειρα της φιλοσοφίας και της ρητορικής καθώς και στους Έλληνες φιλοσόφους που επηρέασαν καθοριστικά τον Δυτικό τρόπο σκέψης και συνέβαλαν στη συνειδητοποίηση και προώθηση μιας πρώιμης μορφής Διαμεσολάβησης.

Ακολούθως, ο κ. Μπούγας επεσήμανε ότι η διαμεσολάβηση, ως εναλλακτική μορφή επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, κερδίζει διαρκώς έδαφος τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, διότι χαρακτηριστικά στην Ελλάδα παρατηρήθηκε ότι στο σύνολο των διαφορών μετά την ΥΑΣ, ο αριθμός των υποθέσεων του 2022 που κατέληξαν σε συμφωνία αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τις περισσότερες υποθέσεις να αφορούν οικογενειακές και εμπράγματες διαφορές.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στα προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και του ΕΣΠΑ, που σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την ενίσχυση του Θεσμού της Διαμεσολάβησης, στο ευρύτερο πλαίσιο βελτίωσης των συνθηκών για αμεσότερη και αποτελεσματικότερη απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Κατηγορίες άρθρου:
Δικαιοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *