Μήνυμα Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγα για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου

Γράφτηκε από
Μήνυμα Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγα για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου                17 12 21 950x523

Σήμερα, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη των Δικαστών και του Δικαστικού Σώματος, εορτάζει η Δικαιοσύνη.

Τιμoύμε το Δικαστικό Σώμα και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, που συμβάλλουν καθημερινώς στην ανεξάρτητη απονομή και λειτουργία της, ορθώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ασπίδα κατά όλων όσων τη βάλλουν. Το Δικαστικό σώμα, πιστό στον όρκο του, τιμά το λειτούργημα του και δεν υπακούει σε σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Σε μία φιλελεύθερη δημοκρατία, δεν νοείται κράτος δικαίου χωρίς Δικαιοσύνη. Η προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων επιτυγχάνεται μόνο με την επιβολή του νόμου και των θεσμικά κατοχυρωμένων εγγυήσεων που εφαρμόζονται καθημερινά, σε κάθε υπόθεση.

Μέσα από αυτή τη μεταβαλλόμενη δυναμική, επιδιώκουμε ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αναπτυχθεί μία ισορροπημένη σχέση εμπιστοσύνης προς αυτή και τους συλλειτουργούς της.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπηρετώντας τον Υψηλό μας στόχο, προωθούμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επιτύχουμε μία πιο αποτελεσματική και ποιοτική απονομή Δικαιοσύνης, η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει τις σοβαρές παθογένειες και τα διαχρονικά ελλείμματα. Μέσα από ένα πλέγμα μέτρων, θα προβούμε στην αναβάθμιση της Ψηφιακής Δικαιοσύνης, στη διαμόρφωση του νέου Δικαστικού Χάρτη και των υποδομών των δικαστηρίων της Χώρας, σε σημειακές παρεμβάσεις των Κωδίκων της Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας και της δικονομίας ενώπιον του ΣτΕ αλλά και στην επιμόρφωση των Δικαστών και δικαστικών λειτουργών. Ευελπιστώ, ειλικρινά, ότι ο νομικός κόσμος, μέσα από συνεργασία και διάλογο, θα συναινέσει στις προβλεπόμενες αυτές μεταρρυθμίσεις, και επιτέλους θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις προκλήσεις της εποχής, ενισχύοντας τον σημαίνοντα ρόλο της Δικαιοσύνης.

Ιωάννης Δ. Μπούγας
Υφυπουργός Δικαιοσύνης
Βουλευτής Φωκίδας

Κατηγορίες άρθρου:
Δικαιοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *