Απάντηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας, Ι. Μπούγα, σε Επίκαιρη Ερώτηση

Γράφτηκε από
Απάντηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας, Ι. Μπούγα, σε Επίκαιρη Ερώτηση Image 2023 09 25

Στον προγραμματισμό πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, απαντώντας στην υπ’ αριθμ. 142/18-9-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Κ.Ο. «ΝΙΚΗ» κ. Κομνηνού Δελβερούδη, με θέμα: «Δυνατότητα παράτασης ισχύος του πίνακα επιτυχόντων του 1ου διαγωνισμού εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών εκπαιδευόμενων για τις θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων».

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προβλέψει την κατάρτιση και πρόσληψη 600 δικαστικών υπαλλήλων (με την πρόβλεψη για την εισαγωγή και εκπαίδευση 160 επιπλέον σπουδαστών λόγω μη έκδοσης ΠΥΣ για τα έτη 2024-2025 ή ισοβαθμιών) στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών έως τις 31/12/2025.

Η παροχή εκπαίδευσης σε δικαστικούς υπαλλήλους από την ΕΣΔΙ, όπως έχει ενταχθεί δυνάμει της υπ’ αριθμ. 33628/2023 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στο έργο “SUB 4 Εκπαίδευση Υποψηφίων / Σπουδαστών Δικαστικών Υπαλλήλων και SUB 6 Εκπαίδευση εκπαιδευτών για τους δικαστικούς υπαλλήλους”, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό 8.796.110,4 ευρώ και Φορέα Υλοποίησης την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ήδη οι επιτυχόντες του 1ου διαγωνισμού, που ξεκίνησαν την κατάρτισή τους πριν τρεις μήνες, ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις αποφοίτησης στην ΕΣΔΙ και από 2 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν την πρακτική άσκηση στις δικαστικές υπηρεσίες των Δικαστηρίων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ώστε με το νέο έτος να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Παράλληλα έχει προκηρυχθεί ο 2ος Διαγωνισμός για την εισαγωγή 224 εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις διαστικτών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ ενώ αναμένεται εντός του 2024 να προκηρυχθεί και 3ος εισαγωγικός διαγωνισμός.

Στην ερώτηση αναφορικά με την παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων του 1ου εισαγωγικού διαγωνισμού δικαστικών υπαλλήλων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, διότι στην Υπουργική Απόφαση ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ρητά προβλέπεται ως όρος χρηματοδότησης του έργου, η διενέργεια τριών εισαγωγικών διαγωνισμών (Α’, Β’ και Γ’ εκπαιδευτικής σειράς).

Επίσης, ο κ. Μπούγας επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατή η κατάρτιση πίνακα επιτυχόντων και η πρόσληψη αυτών, πέραν του αυστηρά οριζόμενου από την οικεία προκήρυξη αριθμού σπουδαστών, καθώς μόνο αυτοί θεωρούνται επιτυχόντες του 1ου εισαγωγικού διαγωνισμού.

Κατηγορίες άρθρου:
Δικαιοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *