Θεσσαλονίκη: 2 συλλήψεις για παράνομο αποστακτήριο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας

Γράφτηκε από
Θεσσαλονίκη: 2 συλλήψεις για παράνομο αποστακτήριο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας 2

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντόπισε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας, παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών, το οποίο λειτουργούσε και ως αποθηκευτικός χώρος ποσοτήτων μη νόμιμων καπνικών προϊόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 άτομα, ένοικος της οικίας και άτομο που επέβλεπε τη λειτουργία παραγωγής, για -κατά περίπτωση-παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας για την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα προϊόντα, καθώς και για τα όπλα.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία ενός 70λιτρου μεταλλικού άμβυκα παραγωγής προϊόντων απόσταξης, ο οποίος περιείχε 49 λίτρα αλκοολούχου υγρού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.451 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
  • 337 πακέτα τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
  • 184 λίτρα αλκοολούχου υγρού,
  • πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων και μαχαίρι,
  • 4.240 ευρώ και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τα αλκοολούχα υγρά ανέρχονται σε 17.155,31 ευρώ, ενώ για τα καπνικά προϊόντα στο ποσό των 3.351,21 ευρώ για τους οποίους θα ενημερωθεί η αρμόδια τελωνειακή Αρχή.

Το κατασχεθέν όπλο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *