Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με εκπροσώπους της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος

Γράφτηκε από
Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με εκπροσώπους της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος                                                                                        950x713

Τα μέλη του ΔΣ της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος δέχτηκε σήμερα Παρασκευή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου προκειμένου να εξετάσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αναλυτικά, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Ιωάννη Μπούρα, ενημέρωσε τον ΥφΑΑΤ για το κόστος των ζωοτροφών, για τις πρόσφατες αυξήσεις στην ενέργεια και για την καταβολή κρατικής ενίσχυσης στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενισχυθεί η προσφορά ζωοτροφών στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα. «Είναι ένα πρόβλημα που ακουμπά τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Προχωρούμε σε δράσεις ενίσχυσης των ζωοτροφών», τόνισε.

Επιπροσθέτως, απεύθυνε ακόμη μία παρότρυνση προς τους παραγωγούς να εγγράφονται στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου), ώστε η διανομή των ενισχύσεων να είναι διαφανής και δίκαιη.

Αναφορικά με το ζήτημα της ενέργειας, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι θα υπάρξει επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την ευμενέστερη δυνατή λύση προς όφελος της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *