Έρευνα και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 43 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου

Γράφτηκε από
Έρευνα και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 43 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου DSC 893

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 43 ν. μ. νοτιοδυτικά Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα μέσω 112 για την ύπαρξη σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Άμεσα δεσμεύτηκαν 4 παραπλέοντα πλοία, ενώ δόθηκε εντολή σε 1 Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε 1 Αρματαγωγό Π.Ν. να μεταβούν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, καθώς και σε εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας και σε 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη από Κοτρώνι στην Καλαμάτα και είναι σε επιφυλακή.

Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε αρχικώς από το Φ/Γ πλοίο “ZIM CHINA” σημαίας Λιβερίας και από εναέριο εκπαιδευτικό μέσο Π.Α. και ακολούθως και από ελικόπτερο Π.Α.. Στη συνέχεια έτερο παραπλέον πλοίο πρόσδεσε παραπλεύρως το Ι/Φ προς ασφάλιση του και εξακρίβωση για άτομα με τυχόν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης αλλά και παροχής νερού.

Δεν επιβεβαιώθηκε η αρχική πληροφορία ότι το Ι/Φ σκάφος είχε εισροή υδάτων και ότι ήταν σε κίνδυνο.

Δηλώθηκε ότι πέντε (05) άτομα έχρηζαν φροντίδας και δύο (02) νοσοκομειακής περίθαλψης. Ακολούθως στο σημείο κατέφθασε το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για να επιβιβάσει τους ανωτέρω επτά (07), οι οποίοι αρνήθηκαν την επιβίβαση στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δηλώνοντας ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Αναμένεται η άφιξη του Παράκτιου Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σκοπό την ασφαλή μετεπιβίβαση των αλλοδαπών και τη μεταφορά τους με ασφάλεια σε λιμένα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι Β 4 – 5 BF.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Ναυτιλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *