Εντοπισμός 32 ατόμων και 2 σορών στη Λέσβο

Γράφτηκε από
Εντοπισμός 32 ατόμων και 2 σορών στη Λέσβο                      32                     2

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, η οποία προσέγγιζε την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου Λουτρόπολης Θέρμης ν. Λέσβου.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, όπου διαπίστωσαν την πτώση τριών ατόμων στη θάλασσα και διέσωσαν έναν εξ΄ αυτών, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ¨ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ¨, για προληπτικούς λόγους, απ’ όπου εξήλθε. Επιπλέον, εντοπίστηκαν κατά την αποβίβαση τους στην ανωτέρω περιοχή 8 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ Μαυροβουνίου.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο σοροί (1 άνδρας και 1 γυναίκα), οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από ξηράς στην ευρύτερη περιοχή από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν σε ορεινή και βραχώδη απόκρημνη περιοχή ακόμη είκοσι τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ Μαυροβουνίου.

Κατά δήλωση των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου 36 άτομα. Οι έρευνες διενεργήθηκαν υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στη περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 8-9 BF, ενώ πρόκειται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *