Τρίκαλα: Προκριματικοί αγώνες για πανελλήνιο διαγωνισμό μονολόγου

Γράφτηκε από
Τρίκαλα Τρίκαλα: Προκριματικοί αγώνες για πανελλήνιο διαγωνισμό μονολόγου

O Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων συμμετέχουν στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, διοργανώνοντας προκριματική διαδικασία στα Τρίκαλα.

Οι προκριματικοί θα λάβουν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα, μεταξύ 4 και 17 Απριλίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και τις 4 Απριλίου 2022 στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/, αναφέροντας οπωσδήποτε και τον τόπο διαμονής τους.

Περισσότερες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος στη διεύθυνση  https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1389/

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στο email info@senariografoi.gr

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, διοργανώνει για πρώτη φορά στην χώρα έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής, με την υποστήριξη της Τέχνης Πολιτεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κινητοποιήσει νέους συγγραφείς και ερμηνευτές σε κάθε γωνιά της χώρας, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, τους οποίους θα κληθούν να παρουσιάσουν ενώπιον κριτικής επιτροπής, είτε οι ίδιοι, είτε ηθοποιοί υπό τις οδηγίες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία των κατοίκων της επικράτειας για συμμετοχή τους σε  δράσεις πολιτισμού και τέχνης, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος απευθύνθηκε σε δήμους όλης της χώρας, καλώντας τους να μετάσχουν ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε, με τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων στον Δήμο τους, να ικανοποιηθεί η επιθυμία των δημοτών τους και να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των διαγωνιζομένων προς και από την Αθήνα.

Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει 6 τουλάχιστον μονολόγους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Τρίκαλα

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *