Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και μελών της Περιφερειακής Επιτροπής

Γράφτηκε από
Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και μελών της Περιφερειακής Επιτροπής pro3 950x434

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία), για την εκλογή του Προεδρείου του σώματος και των μελών της νεοσύστατης Περιφερειακής Επιτροπής.

Στις διαδικασίες ανάδειξης Προεδρείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.5056/2023, προήδρευσε ο Γιώργος Κελαϊδίτης, ως πρώτος σε σειρά εκλογής Περιφερειακός Σύμβουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα με τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη.

  • Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε η Λουκία Θεοδώρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Βοιωτίας της παράταξης «Επιμένουμε στη καρδιά της Ελλάδας» με 30 υπέρ και 3 λευκά. Δώδεκα Περιφερειακοί Σύμβουλοι δήλωσαν παρόντες.
  • Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε ο Δρόσος Παρασκευάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας της παράταξης «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση» με 42 υπέρ και 3 λευκά.
  • Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε η Αλίκη Λιάσκα, Περιφερειακή Σύμβουλος Φθιώτιδας της παράταξης «Στερεά Περιφέρεια» με 42 υπέρ και 3 λευκά.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή, όπου προεδρεύει εκ του Ν.5056/2023 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, εκλέχθηκαν:

  • Τακτικά μέλη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άρης Τασιός, Ευάγγελος Φαλίδας, Ιωάννης Γιαννόπουλος, Πέγκυ Αραβαντινού, Κατερίνα Καλαντζή, Σπύρος Λάμπου, Βασίλης Λύκος και Γιώργος Αγγελόπουλος.
  • Αναπληρωματικά μέλη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Βουρδάνος, Κώστας Πνευματικός, Χρήστος Ταξίδης, Ιωάννης Περγαντάς, Θωμάς Ευαγγελογιώργος, Κώστας Μαρκόπουλος, Λουκάς Αποστολίδης και Γιώργος Βουγέσης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης δήλωσε: «Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάδειξη του Προεδρείου, αλλά και για την εκλογή μελών της νέας μας Περιφερειακής Επιτροπής.

»Θέλω να συγχαρώ προσωπικά τη νέα Πρόεδρο Λουκία Θεοδώρου, τον Δρόσο Παρασκευά και την Αλίκη Λιάσκα, καθώς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής για την εκλογή τους, αλλά και να επισημάνω ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική ψήφος. Είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού μας συμβουλίου. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό και ζήλο να υπηρετούμε τους Στερεοελλαδίτες!».

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *