Βραδιά Ερευνητή στην Κρήτη

Γράφτηκε από
Βραδιά Ερευνητή στην Κρήτη                               2023 950x672

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με ιδιαίτερη χαρά, προσκαλεί το ευρύ κοινό και τους μικρούς μας φίλους στην Βραδιά Ερευνητή 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στα Βασιλικά Βουτών την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 (17:00-23:00).

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ΙΤΕ και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά, και άλλα δρώμενα.

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Ξενάγηση του κοινού σε ερευνητικά εκθέματα
  • Εκπαιδευτικές δράσεις
  • Τη δράση «Escape room-Ευρηκάκης: η Επιστροφή»
  • Πλανητάριο Κρήτης (παραστάσεις διάρκειας 45 λεπτών, κυρίως για μικρά παιδιά)
  • Eργαστήριο Imag(in)ing Technē | Φαντασιακές Εικόνες Τέχνης & Τεχνολογίας (διεπαφή τέχνης – τεχνολογίας – επιστήμης).
  • Chat Lab: Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή!

Ιστότοπος δράσης: ChatLab | Βραδιά του Ερευνητή (researchersnight.gr)

Περίοδος ισχύος: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 έως και Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

  • Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές
  • Face Painting για τους μικρούς μας φίλους
  • Μουσική και φαγητό

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται επισκέψεις ερευνητών σε σχολεία μέχρι το τέλος του 2023.

Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή χρονιά, περίπου 400 πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή”  σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, ενώ στο Chat Lab, μέσα σε 12 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν, σε επίπεδο χώρας, 155 συναντήσεις με πάνω από 3.500 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα κοινωνικά δίκτυα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς. 

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τον Δήμο Μαλεβιζίου, και από τους χορηγούς:

Phaistos Networks, Studio K-Καβλεντάκης, Δημιουργίες Γεύσεων Catering, Νερό ΚΡΥΣΤΑΛ, ΟΙΝΟΠΟΙΑ Λυραράκης ΓΕΑ Α.Ε., ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ Κρήτης Α.Ε.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *