Ηλεία: Αντιπλημμυρικά έργα στον Λάδωνα

Γράφτηκε από
Ηλεία: Αντιπλημμυρικά έργα στον Λάδωνα


Με λιθορριπές για την αποκατάσταση των πτερυγότοιχων και τη θωράκιση του δρόμου, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της γέφυρας που ενώνει τις Π.Ε. Ηλείας και Αχαΐας, στην Τ.Κ Βάλμης, την οποία επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Οι εργασίες, που αφορούσαν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και την προστασία των υποδομών, ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου, αμέσως με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί σε φορείς και κατοίκους της περιοχής ο κ.Γιαννόπουλος, κατά την συνάντησή τους στο σημείο και την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε με κλιμάκιο των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ και της Π.Ε. Ηλείας.

Αντιπλημμυρική προστασία-οδική αποκατάσταση

Με την ολοκλήρωση του βασικού μέρους των εργασιών, που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και των υποδομών συνολικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ.Γιαννόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή και συζήτησε με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Πηνείας του Δήμου Ήλιδας Βασίλη Παπαδόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας Φώτη Χριστοδουλόπουλο και τον εκπρόσωπο του αναδόχου, για τις παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Ειδικότερα, αφού ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Πηνειακού Λάδωνα, ακολούθησε ενίσχυση με λιθορρυπές στα άκρα της γέφυρας και το κλείσιμο της υποσκαφής που είχε δημιουργηθεί στην είσοδο και στην έξοδό της, για την προστασία των βάθρων. Επιπρόσθετα, αποκαταστάθηκε η προσπελασιμότητα σε όλο το πλάτος της οδού, το ένα ρεύμα της οποίας (σ.σ σε τμήμα στη στροφή πριν τη γέφυρα) είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, έγινε διευθέτηση των όμβριων υδάτων καθώς επίσης αποκατάσταση του παράλληλου στον ποταμό αγροτικού δρόμου.

Τέλος, ο Δήμος Ήλιδας-με τον οποίο η ΠΔΕ βρίσκεται σε συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της γέφυρας στα γεωγραφικά του όρια-θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της οδού στην περιοχή.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *