Φωκίδα: Ο Δήμος Δελφών παρέλαβε 250 νέους κάδους απορριμάτων

Γράφτηκε από
Φωκίδα: Ο Δήμος Δελφών παρέλαβε 250 νέους κάδους απορριμάτων                       250                        950x530

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια νέων πράσινων κάδων απορριμμάτων από το Δήμου Δελφών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, είτε αντικαθιστώντας υπάρχοντες φθαρμένους, είτε σε σημεία όπου έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις για την κάλυψη των αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μελέτη, η προμήθεια προϋπολογισμού 74.976,60 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και περιλαμβάνει 250 πράσινους κάδους 1.100 λίτρων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή αποθήκευση στερεών απορριμμάτων. Για την κατανομή τους στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων ελήφθησαν υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια, αιτήματα αντικατάστασης φθαρμένων παλαιών και ακατάλληλων κάδων, καθώς και ελλείψεις που διαπιστώθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Πρόκειται για κάδους σύγχρονης κατασκευής, οι οποίοι δεν καταστρέφονται εύκολα από μηχανικές καταπονήσεις ή από την κακή χρήση. Επίσης, είναι κατάλληλοι για εκκένωση από όλους τους ανυψωτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα απορριμματοφόρα, ενώ τέλος πλένονται αυτομάτως από τα ειδικά οχήματα πλύσεως. Στην προμήθεια περιλαμβάνεται ακόμα και η παραλαβή καπακιών για την αντικατάσταση φθαρμένων.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, σημείωσε: «Ο Δήμος Δελφών προχωρά σε μία σημαντική παρέμβαση, η οποία αφορά στην προσωρινή συλλογή των στερεών απορριμμάτων, βελτιώνοντας τις υποδομές και ταυτόχρονα ενισχύοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Έχοντας καταγράψει τις ανάγκες του Δήμου σε κάθε του σημείου, έχουμε τη δυνατότητα επιπλέον να τοποθετήσουμε κάδους όπου κρίνεται απαραίτητο, ζητώντας όμως από τους πολίτες να σεβαστούν την περιουσία όλων μας».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares