Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε σχολικά έργα στους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας

Γράφτηκε από
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε σχολικά έργα στους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας aliv4 950x428

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Αναστάσιος Βελισσαρίου, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη επέβλεψαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, την πορεία σχολικών έργων στους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας.
 
Παρουσία του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε επίβλεψη των εργασιών ανέγερσης του νέου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 712.425 ευρώ, το οποίο συμβασιοποιήθηκε πρόσφατα και προβλέπει την ανέγερση ισογείου κτιρίου, σε οικόπεδο 858,50 τμ. Η συνολική επιφάνεια του νηπιαγωγείου θα είναι 351,31 τμ. Έχει ολοκληρωθεί η θεμελίωση και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σκυροδέτησης. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.
 
Ακολούθησε συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα Αλιβερίου, όπου συζητήθηκε η πορεία έργων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και η ωρίμανση νέων έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα όρια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. 

Παρουσία του Δημάρχου Ερέτριας Ιωάννη Δημητρόπουλου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε έπειτα αυτοψία στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μαλακώντα. Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, προέβλεπε την κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ-βόλεϊ στο προαύλιο του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μαλακώντα. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το έργο έχει παραδοθεί προς χρήση.

«Επιβλέψαμε τις εργασίες για την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι, οι οποίες προχωρούν πλέον σωστά και ταχύτατα. Το νέο διδακτήριο θα μπορεί να στεγάσει έως και 50 νήπια και αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι το πρώτο ιδιόκτητο νηπιαγωγείο της πόλης»,

δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Ολοκληρώθηκαν επίσης οι εργασίες κατασκευής γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ-βόλεϊ στο προαύλιο του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μαλακώντα και τα παιδιά μας θα μπορούν πλέον να τα χαρούν. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τις δημοτικές αρχές για την αποπεράτωση έργων που εκτελεί η Περιφέρεια στα όρια των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας, όσο και για τον προγραμματισμό νέων».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Κάθε νέο επιπλέον τετραγωνικό για τα πρώτα και πιο σημαντικά βήματα των παιδιών μας, έχει πραγματικά αξία ανεκτίμητη από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις. Για αυτό και η ανάπτυξη νέων ή και η αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών υποδομών αποτελεί για την Περιφερειακή μας Αρχή και την Αυτοδιοίκηση συνολικά, τον κορυφαίο ίσως σκοπό».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *