Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 4.500 άμεσες παρεμβάσεις με κλήσεις στο 1544

Γράφτηκε από
Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 4.500 άμεσες παρεμβάσεις με κλήσεις στο 1544  Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 4.500 άμεσες παρεμβάσεις με κλήσεις στο 1544 DSC192898

Με τη διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας των ειδικών οχημάτων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, η Περιφέρεια Αττικής κάνει ακόμα ένα ουσιαστικό βήμα στην εφαρμογή των στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με στόχο ασφαλείς και προσβάσιμους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, τα κλειστά οχήματα τύπου βαν είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό και περιπολούν το πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 800 km,εντός αστικού ιστού. Τα εν λόγω οχήματα επιχειρούν άμεσα, αντιμετωπίζοντας έκτακτα  συμβάντα (βλάβες στο οδικό δίκτυο, ακινητοποιημένα οχήματα, συγκρούσεις κ.ο.κ.) τα οποία, είτε διαπιστώνουν κατά τις περιπολίες τους, είτε αναγγέλονται από πολίτες ή τμήματα τροχαίας, είτε μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1544.

Ταυτόχρονα, τα οχήματα κλειστού τύπου επικουρούν το έργο της Τροχαίας, επισημαίνοντας τα σημεία οδικών τροχαίων ατυχημάτων με κώνους και αντανακλαστικά στοιχεία (καθ’ υπόδειξη της Ελληνικής Αστυνομίας) αλλά και πραγματοποιώντας ρίψη απορροφητικού υλικού, όπου απαιτηθεί. Παράλληλα, εκτελούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών (όπως λ.χ. αποκατάσταση λακκουβών με ειδικό ασφαλτόμειγμα, φθορές σε στηθαία ασφάλειας, σε φωτεινή σηματοδότηση, σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού), απομακρύνουν αντικείμενα από το οδόστρωμα, προβαίνουν σε καθαρισμό πινακίδων, αποξήλωση επικίνδυνων αφισών και λαβάρων, δηλαδή διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στο Πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο.

Τα οχήματα οδικής ασφάλειας συνεργάζονται αποτελεσματικά και με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αλλά και με το Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα συμβάντα με ακρίβεια, μεθοδικότητα και ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, έως και σήμερα, τα οχήματα οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με τα συνεργεία αυτεπιστασίας της Περιφέρειας Αττικής, έχουν αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα 4.532 συμβάντα. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ουσιαστική και έμπρακτη παρουσία της Περιφέρειας στο πλευρό του Πολίτη, επισήμανε ότι: «Τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων μας. Η άμεση παρέμβαση των οχημάτων οδικής ασφάλειας δείχνει τα άμεσα αντανακλαστικά της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου οδικού δικτύου».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *