Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέδωσε απινιδωτές σε συλλόγους της Ηλείας

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέδωσε απινιδωτές σε συλλόγους της Ηλείας

Με την παράδοση σημαντικού αριθμού Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, σε Συλλόγους της Ηλείας, η δράση των οποίων αναπτύσσεται σε χώρους συγκέντρωσης και παρουσίας μεγάλου αριθμού πολιτών και επαγγελματιών, συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Οι καρδιακές ανακοπές-σύμφωνα με στοιχεία ερευνών-συμβαίνουν συχνά σε δημόσιους χώρους όπου παρατηρείται συνάθροιση μεγάλου αριθμού πολιτών (κεντρικές πλατείες, γήπεδα, επιβατικούς σταθμούς, τουριστικές περιοχές κ.α), ενώ η έκβασή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη-άμεση προσπάθεια Καρδιο-Αναπνευστικής Αναζωογόνησης. Χρόνος πολύτιμος, μέχρι την προσέγγιση στο σημείο εξειδικευμένης βοήθειας από το ΕΚΑΒ, και διακομιδής του ασθενούς σε οργανωμένη Δομή Υγείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος, παρέδωσε στους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, του Περιφερειακού Τμήματος Πύργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας Φιγαλείας, του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Ν. Ηλείας σημαντικό αριθμό απινιδωτών για την κάλυψη των αναγκών κατά την επιτέλεση του έργου τους. «Η προσφορά και το έργο όλων των συλλόγων – του καθενός στον δικό του τομέα-είναι γνωστά και σημαντικά στην τοπική κοινωνία, και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η δική μας προσφορά σε απινιδωτές έρχεται να υποστηρίξει και να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

Κάλυψη αναγκών σε χώρους συνάθροισης πολιτών-εργαζομένων

Για τους Συλλόγους που σχετίζονται άμεσα με τη διάσωση, και δεδομένης της αύξησης των επισκεπτών σε τουριστικές περιοχές, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ε.Ε.Σ.-ΔΕΟΦ-Οικιστές Σπιάντζας) η προσφορά αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία, σ’ αυτή τη χρονική στιγμή. Αντίστοιχης αξίας είναι και η προσφορά στην ΕΠΣΗ Ηλείας, καθώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έχει τους ίδιους πόρους με τα μεγάλα επαγγελματικά σωματεία για την απόκτηση μέσων ιατροτεχνολογικής υποστήριξης σε όλα τα γήπεδα, στα οποία διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες με συγκέντρωση δεκάδων αθλητών και παρουσία επίσης μεγάλου αριθμού φιλάθλων. Απαραίτητη είναι η ύπαρξή του και στις εγκαταστάσεις της ΣΕΤΤΗΛ όπου εργάζονται και υπηρετούν τη θητεία τους δεκάδες στρατιωτικοί και στρατιώτες αντίστοιχα, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας θα τους διαθέσει με τη σειρά του, σε συνεργαζόμενους φορείς και συλλόγους για την κάλυψη των δικών τους αναγκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού, έγινε εγκατάσταση απινιδωτών σε κτίρια της Π.Ε. Ηλείας, παραδόθηκε μεγάλος αριθμός Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και σε Δήμους της Ηλείας, ενώ με πρωτοβουλία του κ. Γιαννόπουλου πραγματοποιήθηκε και ημερίδα Πρώτων Βοηθειών, με πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες σε πολίτες για τη χρήση των Α.Ε.Α., σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *