Νέα Φιλαδέλφεια: Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της οδού Πίνδου στη συμβολή της με τον Κηφισό

Γράφτηκε από
Νέα Φιλαδέλφεια: Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της οδού Πίνδου στη συμβολή της με τον Κηφισό                                                950x428

Σε έργα άρσης επικινδυνοτήτων του οδικού δικτύου σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της Νέας Φιλαδέλφειας που εξυπηρετεί το κεντρικό αμαξοστάσιο των αστικών  συγκοινωνιών και συγκεκριμένα των τρόλεΐ που εξέρχονται από τον Κόκκινο Μύλο και εξυπηρετούν  την Αττική, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.  

Ταυτόχρονα, μετά από παρεμβάσεις, τέθηκε προς χρήση στο κοινό και η γέφυρα της οδού Πίνδου, η οποία εξυπηρετεί τις οδικές μεταφορές στην περιοχή της νέας Φιλαδέλφειας και των Αγ. Αναργύρων.

Ειδικότερα μετά την κακοκαιρία  «Μπάλλος» που  έπληξε το Λεκανοπέδιο, στη συγκεκριμένη γέφυρα διαπιστώθηκαν από τους αρμόδιους μηχανικούς της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής εκτεταμένες φθορές στο τεχνικό τμήμα της κατασκευής, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης τμημάτων και πτώσης τους στα διερχόμενα οχήματα αλλά και τους πεζούς.

Η πρώτη φάση άρσης επικινδυνοτήτων ολοκληρώθηκε μόλις μέσα σε εννέα μέρες, ακριβώς αυτή την χρονική περίοδο που οι ανάγκες μετακινήσεων είναι περιορισμένες, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Η οδός Πίνδου παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, και πλέον τα οχήματα μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια. Ωστόσο ήδη εκπονείται νέα μελέτη, προκειμένου να προγραμματιστεί η δεύτερη φάση για υλοποίηση εργασιών καθολικής συντήρησης της γέφυρας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Παράλληλα με την εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδίου για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής, βασικό μας μέλημα είναι η άμεση αποκατάσταση επικινδυνοτήτων στα σημεία του οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου, όπου αυτή απαιτείται, με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που προκαλούνται από την πλημμελή συντήρηση των οδικών υποδομών».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *