Ηράκλειο: Χοροί και τραγούδια από Χίο, Δυτική Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πόντο και Κρήτη

Γράφτηκε από
Ηράκλειο: Χοροί και τραγούδια από Χίο, Δυτική Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πόντο και Κρήτη  Ηράκλειο: Χοροί και τραγούδια από Χίο, Δυτική Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πόντο και Κρήτη

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο, ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου για το καλοκαίρι του 2023, θα παρουσιάσει μία μοναδική παράσταση. Είναι μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση έχει τίτλο «Απ’ άκρη σ’ άκρη τση Γραικιάς» με πάνω από 45 χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Ελληνισμού με την συμμετοχή περισσοτέρων από 130 χορευτών από όλα τα τμήματα του Εργαστηρίου, παιδικά κι ενηλίκων.

Την παράσταση πλαισιώνουν θεατρικά δρώμενα με την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας του Εργαστηρίου υπό την σκηνοθεσία του Δομίνικου Ταβερναράκη. Συμμετέχει, επίσης, αντιπροσωπεία της Χορωδίας του Εργαστηρίου υπό την διεύθυνση της Αργυρώς Ρέππα. Οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν την χορωδία είναι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

Η γενική επιμέλεια ανήκει στους Γιώργο, Ειρήνη και Λευτέρη Κουγιουμουτζή και στην Μαρία Τριτσάρη.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Χνάρη.

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα · Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *