Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά

Γράφτηκε από

Μοναδικές εικόνες, λάμψη και γιορτινά χρώματα σκόρπισε, για άλλη μια χρονιά, ο Πύργος του Πειραιά που φωταγωγήθηκε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, σε μια λαμπερή βραδιάσυμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, «Χριστούγεννα στον Πειραιά, Γιορτές στις Γειτονιές».

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Piraeus Tower και ο Δήμος Πειραιά παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, γεμάτο λάμψη, παλμό, φως, συναίσθημα στο κτήριο-σύμβολο της πόλης μας, λίγους μήνες πριν ανοίξει τις πόρτες του και υποδεχθεί ενοίκους και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και εκπρόσωποι της Piraeus Tower-ο φορέας υλοποίησης του έργου που αποτελείται από την Dimand, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments-φωταγώγησαν προχθές, το ιστορικό τοπόσημο του Πειραιά σε μία λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα-για πρώτη φορά-στον 3ο όροφο του Πύργου Πειραιά.

Παρόντες ήταν Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Οργανισμών, νεοκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς της πόλης, καθώς και στελέχη της Κοινοπραξίας.

Πριν την εντυπωσιακή φωταγώγηση οι παρευρισκόμενοι, καθώς και δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε ένα από τους υπερσύγχρονους ορόφους του κτηρίου.

Αλληλουχίες χρωμάτων με περιβαλλοντική υπευθυνότητα

piraeus-tower-2  Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά 1225 300x224

Η «αναγέννηση» του Πύργου Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής γιορτάζεται τα εφετινά Χριστούγεννα με τo light art installation «Rebirth». Αλληλουχίες χρωμάτων και φωτεινών εντάσεων αναπτύσσονται σε όλα τα πτερύγια του Πύργου και ερμηνεύουν με εντυπωσιακό τρόπο τις νέες όψεις στο νυχτερινό τοπίο του Λιμανιού.

To Rebirth αντλεί έμπνευση από την abstract ζωγραφική και το κίνημα light and space του προηγούμενου αιώνα και δημιουργεί νέες εικόνες που συμβολίζουν το πολύχρωμο και φωτεινό μέλλον του Πειραιά.

O φωτεινός Πύργος του Πειραιά θα λάμπει κάθε βράδυ έως τις 6 Ιανουαρίου, υπενθυμίζοντας στους Πειραιώτες και στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας την ελπίδα, το φως και την αισιοδοξία που ευχόμαστε όλοι για τις γιορτινές ημέρες και το νέο έτος.

Στο τέλος της εορταστικής περιόδου, το Rebirth θα μετασχηματιστεί στο μόνιμο λευκό φωτισμό του Πύργου Πειραιά, ο οποίος έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη περιβαλλοντική υπευθυνότητα: Πολύ ήπιες εντάσεις λευκού φωτισμού θα διαγράφουν τις όψεις κάθε βράδυ με προστασία για τη φωτορύπανση και ενεργειακή κατανάλωση τόσο χαμηλή όσο ο κλιματισμός ενός μικρού διαμερίσματος.

moralis-fwtagwghsh-pyrgou  Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά 6058 300x200

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε:
«Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο-σύμβολο της πόλης μας, φωταγωγήθηκε σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα, μεταδίδοντας τη μαγεία και τη λάμψη των εορτών στον Πειραιά. Η αξιοποίηση του Πύργου είναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα για το οποίο νιώθω πραγματικά υπερήφανος κι εγώ και η δημοτική ομάδα. Αποδείξαμε ως Δημοτική Αρχή ότι τα αδύνατα γίνονται δυνατά, καθώς μετά από 47 χρόνια από την αρχική κατασκευή του, ο Πύργος «ζωντανεύει»! Αποδείξαμε ότι με σχέδιο, με προγραμματισμό, μα πάνω από όλα με θέληση, επιμονή και σκληρή δουλειά, οι δημιουργικές ιδέες παίρνουν σάρκα και οστά! Το 2024 είναι μια χρονιά ορόσημο για την πόλη, καθώς ο Πύργος έχει αναγεννηθεί, με την εξωτερική του όψη να έχει πλέον ολοκληρωθεί, με την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του να πραγματοποιείται την 1η Μαρτίου. Δημιουργήσαμε, μαζί με την Piraeus Tower, ένα ξεχωριστό τοπόσημο μοναδικής αισθητικής, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας και πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες το θαυμάζουν, το χαίρονται και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό. Το εμβληματικό αυτό έργο αναμφίβολα συμβάλλει στην αισθητική και εμπορική αναβάθμιση του Πειραιά, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την πόλη μας. Την εποχή της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, της προόδου που έχει κάνει ο Πειραιάς τα τελευταία 9,5 χρόνια. Ο Πύργος του Πειραιά, ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης, αποτελεί ορόσημο ανάπτυξης και έργο πνοής όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για την χώρα. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά με σχέδιο, σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με όραμα, ανοίγοντας ακόμα περισσότερα κεφάλαια ανάπτυξης για την πόλη μας και είναι βέβαιο πως το μέλλον του Πειραιά προμηνύεται λαμπρό! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριόπουλο, την κα Ίτσιου, τον κ. Καραγιάννη και την κα Moraru τους εκπροσώπους της Dimand, της PRODEA Investments και της  EBRD γι’ αυτή την εντυπωσιακή φωταγώγηση, καθώς και για την εξαιρετική συνεργασία μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND S.A, Δημήτρης Ανδριόπουλος, δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, βλέπουμε τον Πύργο Πειραιά φωταγωγημένο. Η εφετινή χρονιά, όμως, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς ολοκληρώσαμε τη νέα όψη του και βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας του. Μάλιστα, αυτή τη φορά, ο Πύργος θα συνεχίσει να λάμπει και μετά το πέρας των εορτών, ανοίγοντας μια νέα, “φωτεινή” σελίδα στον Πειραιά και στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά που έρχεται. Με την υποστήριξη της EBRD και μαζί με την PRODEA Investments, κατορθώσαμε να δώσουμε ζωή σε ένα ακόμα τοπόσημο και να το μετατρέψουμε σε ένα απόλυτα πράσινο, σύγχρονο κτήριο, το οποίο θα λειτουργήσει ως κόμβος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Ο Πύργος έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον σημαντικών εθνικών και πολυεθνικών εταιρειών, αποδεικνύοντας πως ο Πειραιάς αλλάζει και ανακτά τη θέση που του αρμόζει. Δηλώνουμε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην προσπάθεια του Δήμου προς αυτή τη θετική εξέλιξη».

itsiou  Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά 6059 300x200

Η COO της DIMAND S.A Όλγα Ίτσιου, επεσήμανε:
«Η λειτουργία του Πύργου Πειραιά θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης. Ο Δήμος Πειραιά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο γιατί, μπορεί εμείς οι επενδυτές, η κατασκευαστική εταιρεία και οι μελετητές να καταφέραμε να υλοποιήσουμε το έργο αλλά, εάν δεν είχε λάβει την απόφαση ο Δήμος να ξεκινήσει τον διαγωνισμό, μετά από 44 χρόνια για να αξιοποιήσει αυτό το ακίνητο, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ. Ο Δήμος θα λαμβάνει ένα σημαντικό ετήσιο μίσθωμα και το εμβληματικό τοπόσημο θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του. Με την EBRD και την Prodea Investments συνοδοιπόρους μας, καταφέραμε να δώσουμε ξανά ζωή σε αυτό το κτήριο, με αποτέλεσμα, όταν ολοκληρωθεί, η αξία του να ανέρχεται σε περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ. Ο Πύργος Πειραιά θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης, όχι μόνο εργαζομένων, αλλά και επισκεπτών για τις εμπορικές χρήσεις του κτηρίου και τον μεγάλο FNB χώρο του, από την 1η Μαρτίου κιόλας που θα είναι και η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους μελετητές, τους κατασκευαστές και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στο να ολοκληρώσουμε το έργο μας».

thanasis-karagiannis  Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά 6061 300x200

Ο Διευθυντής Χαρτοφυλακίου & Επενδύσεων της Prodea Investments, Θανάσης Καραγιάννης, τόνισε:
«Στην PRODEA Investments, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου πράσινου πύργου γραφείων στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα όραμα της Dimand, της Prodea και της EBRD που υιοθετήθηκε από τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ.  Μώραλη, ως ένα έργο για τους Πειραιώτες, αλλά και για όλο τον κόσμο που επισκέπτεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με πολύ αξιόλογους Έλληνες μελετητές και κατασκευαστές. Σημαντικοί είναι οι συμβολισμοί αυτού του έργου που ξεκίνησε από μία άλλη γενιά, σε μία άλλη Ελλάδα και, σαν να περνάει η σκυτάλη, πραγματοποιείται σήμερα από αυτή τη γενιά σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική και-θα ήθελα να πιστεύω-καλύτερη. Ένα έργο που έγινε με ποιότητα και γούστο αλλά χωρίς υπερβολή, από Έλληνες, για να στέκεται ως νέος φάρος στο λιμάνι του Πειραιά, ένα τοπόσημο που ελπίζουμε να ταυτιστεί με την πρόοδο που συντελείται».

moraru  Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά 6060 1 300x200

Από την πλευρά της EBRD, η Διευθύντρια και επικεφαλής για την Ελλάδα και την Κύπρο, κα Andreea Moraru, σημείωσε:
«Είναι μεγάλη μου χαρά να παρίσταμαι σε μια ακόμη εμβληματική φωταγώγηση του Πύργου. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις το έργο να εξελίσσεται μέσα στον χρόνο και να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους νέους του χρήστες και επισκέπτες. Είναι σημαντικό για εμάς να συμμετέχουμε σε έργα πνοής για τις περιοχές που αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αστικής μεταμόρφωσης επικεντρωμένης στον άνθρωπο. Η συνεργασία μας σε αυτήν την κατεύθυνση με ομάδες όπως αυτές της Dimand και της Prodea, μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους. Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία για όλους».

stamatids-terna  Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά 6062 300x200

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΤΕΡΝΑ κ. Γιάννης Σταμάτης τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό το έργο, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης και γόνιμης σύμπραξης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, τον Δήμαρχο Πειραιά, τους συνεργάτες και τις επενδυτικές εταιρείες για την εποικοδομητική συνεργασία».

Drone Photography: Γιώργης Γερόλυμπος, Νίκος Δανιηλίδης, the_drone_cowboys

Concept-Lighting Design: DANILOF studio

Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά                                                                2
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *