Φάνης Σπανός: Η Στερεά Ελλάδα δοκιμάζεται με εξαιρετικά ισχυρές σε διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις

Γράφτηκε από
Φάνης Σπανός: Η Στερεά Ελλάδα δοκιμάζεται με εξαιρετικά ισχυρές σε διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις              3845 950x713

Για μία ακόμη μέρα δοκιμάζεται η Στερεά Ελλάδα με εξαιρετικά ισχυρές σε διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις, κυρίως σε Φθιώτιδα, και βόρεια Εύβοια, αλλά και Βοιωτία & και Φωκίδα.

Ο Σπερχειός ως στιγμής προστατεύεται από τις τακτικές εργασίες (καθαρισμοί, λεκάνες ηρεμίας, αναβαθμοί, αναχώματα) και τις έκτακτες παρεμβάσεις της υπηρεσίας μας. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση συνεπειών σε περίπτωση υπερχείλισης.

Εδώ και λίγες ώρες έχουν ενταθεί τα φαινόμενα στη Θεσσαλιώτιδα Δομοκού και προς τούτο ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα προστασίας των κατοίκων.

Στη βόρεια Εύβοια προκλήθηκαν ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες (περίπου 35 πλημμυρισμένες κατοικίες και καλλιέργειες) και δημόσιες υποδομές όπως δρόμοι, κυρίως στους οικισμούς Ροβιές, Μαντούδι, Μετόχι Κηρέως, Πευκί. Άμεσα θα γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Τα φαινόμενα συνεχίζονται με εναλλασσόμενη ένταση. Παραμένουμε σε επιφυλακή με προσωπικό και στόλο σε όλα τα κρίσιμα σημεία και σε συνεργασία με όλους τους φορείς (Δήμους, ΕΛΑΣ, ΠΣ), για όσο αυτά διαρκέσουν.

*Τεράστιο ευχαριστώ σε εργαζομένους, ενστόλους, χειριστές, υπηρεσιακά στελέχη και εθελοντές που δίνουν άοκνα μία ακόμη δύσκολη μάχη.

Φάνης Σπανός: Η Στερεά Ελλάδα δοκιμάζεται με εξαιρετικά ισχυρές σε διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις              3846
Φάνης Σπανός: Η Στερεά Ελλάδα δοκιμάζεται με εξαιρετικά ισχυρές σε διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *