Φάνης Σπανός: Η Εύβοια εκπέμπει μήνυμα περήφανης νίκης στις 8 Οκτωβρίου!

Γράφτηκε από
Φάνης Σπανός: Η Εύβοια εκπέμπει μήνυμα περήφανης νίκης στις 8 Οκτωβρίου! fsxlk3 950x433

Παλμό δυνατό έδωσε η καρδιά της Χαλκίδας, η πλατεία Αγίου Νικολάου, στην προεκλογική ομιλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού. Η πολιτική συγκέντρωση εξέπεμψε μήνυμα περήφανης νίκης της περιφερειακής παράταξης: «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας».

Παρουσία των Βουλευτών ΝΔ Θανάση Ζεμπίλη και Σίμου Κεδίκογλου, της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, του πρώην Υπουργού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, του πρώην Βουλευτή Άγγελου Πνευματικού, του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Χαράλαμπου Μανιάτη, εκπροσώπων αρχών και φορέων του τόπου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ευχαρίστησε «όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας», όπως είπε και τόνισε:

«Κυρίως σας ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε και ζούμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια! Μαζί, δώσαμε δύσκολες μάχες σε συνθήκες που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί. Πάντα στην πρώτη γραμμή και πάντα με όλες μας τις δυνάμεις. Και σταθήκαμε όρθιοι. Πρώτα οι πολίτες και δίπλα τους εμείς για να μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση.

»Δίνουμε ακόμη τη μάχη με τις καταστραμμένες υποδομές, τη μάχη και με τις αποζημιώσεις των πληγέντων συμπολιτών μας. Κυρίως, όμως, δίνουμε τη μάχη της νέας εποχής. Δουλεύουμε συνεργατικά και εντατικά, για να οικοδομήσουμε μια Εύβοια και μια Στερεά, ισχυρή, ανθεκτική, έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε φαινόμενο με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

»Παράλληλα, δίνουμε μάχη για την ανάπτυξη του τόπου μας και φέρνουμε πολλές μικρές και μεγάλες νίκες. Ολοκληρώσαμε το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και ξεκινούν οι εργασίες στην Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης-Ψαχνών. Επανεκκινήσαμε το οδικό έργο Ραπταίοι-Ν. Στύρα-Στύρα, ολοκληρώσαμε τις παρακάμψεις Γιάλτρων και Λ. Αιδηψού και εκτελούμε δύσκολα τεχνικά έργα στο Στόμιο-Πλατάνα και άμεσα στα Ήλια.

»Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε η επέκταση και αναβάθμιση του Λιμένα Μαντουδίου, το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίας Άννας και ολοκληρώνεται η ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στη Χαλκίδα. Υλοποιούνται σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης στη Νέα Αρτάκη, το Μαρμάρι, την Αμάρυνθο και ολοκληρώνεται η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

»Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε “στολίδια” του τόπου, όπως ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας και το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας. Εγκαινιάσαμε ένα ακόμη, το υπαίθριο Θέατρο Καρύστου, όπως κάναμε προ καιρού για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείου  Αρέθουσας, το Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας,  σχολεία και γήπεδα».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός καθόρισε και τους ακόλουθους μεγάλους στόχους για την Εύβοια και τη Σκύρο:

  • Βόρειος οδικός άξονας Εύβοιας.
  • Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου, όπως και ο οδικός άξονας Αλιβέρι-Λέπουρα-Στόμιο.
  • Νέο Εμπορικό Λιμάνι της Χαλκίδας στη βοιωτική ακτή.
  • Κατασκευή Φράγματος Ψαχνών και Μανικίων-Σέττας.
  • Δημόκριτος Τεχνική Σχολή.
  • ΟΧΕ Βόρειας Εύβοιας.
  • Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κεντρικής Εύβοιας.

«Προχωρούμε μπροστά για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Και έχουμε ήδη πετύχει την πιο σημαντική νίκη για το αύριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φάνης Σπανός και εξήγησε: «Για να μην σας κουράζω με νούμερα και χρηματοδοτικά προγράμματα, θα το πω απλά. Το νέο υπερδιπλάσιο ΕΣΠΑ, ήταν μόνο η αρχή! Συνολικά, από κάθε πρόγραμμα, εξασφαλίσαμε 1,2 δισ. ευρώ για να δουλέψει η μηχανή της Περιφέρειάς μας τα επόμενα χρόνια! Πρωτοφανείς πόροι για τον τόπο μας, για τις ανάγκες και τις προοπτικές του, για κάθε γωνιά και κάθε πολίτη!»

Με βάση όσα έγιναν και όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί, αλλά και ως μια απάντηση στην τοξικότητα που πολλοί επιχειρούν να καλλιεργήσουν, ο Φάνης Σπανός ζήτησε από τους πολίτες της Εύβοιας: «Να μας δώσετε την εντολή να συνεχίσουμε με το δικό μας τρόπο! Τη σκληρή δουλειά και την εντιμότητα! Το πνεύμα συνεργασίας, αλλά και τη στιβαρή διεκδίκηση! Το ήθος και το πάθος για τον μοναδικό μας τόπο!»

Η πολιτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Εύβοιας. «Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους στην ηλικία, την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές προσεγγίσεις! Άνθρωποι που έχουν, όμως, όλοι κάτι κοινό. Την αγάπη τους για τον τόπο. Την όρεξή τους να προσφέρουν τις γνώσεις, τις ιδέες, τις εμπειρίες και τις παραστάσεις τους στην υπηρεσία των συμπολιτών μας», κατέληξε ο Φάνης Σπανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *