Υπάλληλος της Π.Ε. Εύβοιας χρηματιζόταν για έκδοση επαγγελματικών αδειών με ή χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις

Γράφτηκε από
Υπάλληλος της Π.Ε. Εύβοιας χρηματιζόταν για έκδοση επαγγελματικών αδειών με ή χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις FG0JLkjXwAkR8wx

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κλήθηκε και υποστήριξε το έργο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, που οδήγησε τελικώς στη σύλληψη υπαλλήλου της Π.Ε. Εύβοιας, ο οποίος φέρεται να προέβαινε στην επ’ αμοιβή επίσπευση ή χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έκδοση επαγγελματικών αδειών.

Συγκεκριμένα, υπήρξε καταγγελία για συστηματικό χρηματισμό του υπαλλήλου. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε σε σχετική έρευνα, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Π.Ε. Εύβοιας.
 
Με βάση στοιχεία της έρευνας, ακολούθησε η σύλληψη του υπαλλήλου την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της υπεξαγωγής εγγράφων, της δωροληψίας, της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μέχρι στιγμής, έχουν προκύψει στοιχεία για 14 περιπτώσεις δωροληψίας, ενώ κατασχέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα και σφραγίδες, από την οικία του υπαλλήλου, ο οποίος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Παράλληλα με την ποινική διαδικασία και με εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού:

  • Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν ενεργοποιηθεί για την υποβοήθηση του έργου της Δικαιοσύνης.
  • Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και ξεκίνησε σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας -αλλά και της υπηρεσίας μας, που συνέδραμε- για την έρευνα, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό παράνομων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πράξεων, και τη σύλληψη υπαλλήλου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Η διαφάνεια και η χρηστότητα είναι για την Περιφέρειά μας -πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακά στελέχη- θεμελιώδεις αρχές διοίκησης και λειτουργίας. Προς τούτο συνεργαστήκαμε ασμένως με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση καταγγελιών περί χρηματισμού υπαλλήλου.

»Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Σε ότι αφορά το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης, έχουμε ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες για τον εν λόγω υπάλληλο και για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *