Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ένοπλου ληστή καταστημάτων καφέ και πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών

Γράφτηκε από
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ένοπλου ληστή καταστημάτων καφέ και πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών Screenshot 185

Ειδική ομάδα που συστάθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα και ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, στο οποίο συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, ένοπλες ληστείες που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα καφέ και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 30χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προέβη σε συνολικά 9 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης και Αγίου Παύλου και σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή του Αγίου Παύλου είτε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου είτε με την απειλή πιστολιού.

Για την προσέγγιση και διαφυγή του από τους χώρους διάπραξης των ληστειών, χρησιμοποιούσε είτε δίκυκλη μοτοσικλέτα είτε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ σε μία περίπτωση είχε και τη συνδρομή συνεργού του.

Προχθές το πρωί εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Συκεών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς λίγο νωρίτερα με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από κατάστημα καφέ χρηματικό ποσό και συσκευασίες καπνού.

Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,
  • 1 μαχαίρι,
  • Μικροποσότητα ηρωίνης,
  • Συσκευασίες καπνού,
  • 1 τάμπλετ η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται,
  • Ενδύματα και υποδήματα, τα οποία έφερε κατά την τέλεση των ληστειών.

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα, ως μέσα προσέγγισής του στα σημεία των ληστειών.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται στα 8.134 ευρώ, καθώς επίσης ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διαρρήξεις οικιών και υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *