Τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας έγιναν γνωστά στην έκθεση Gastvrij στο Ρότερνταμ

Γράφτηκε από
Τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας έγιναν γνωστά στην έκθεση Gastvrij στο Ρότερνταμ                                        950x548

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η εντατική προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων της περιοχής. Μέσα από την καμπάνια Western Greece Seafood και το roadshow συμμετοχών σε εκθέσεις τροφίμων, επαγγελματίες σε τρεις ηπείρους έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις εξαιρετικές γεύσεις και την υψηλή ποιότητα των προωθούμενων προϊόντων.

Η προωθητική καμπάνια, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο από τη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή της στην έκθεση Summer Fancy Food Show, επισκέφθηκε στη συνέχεια τη Σιγκαπούρη και την έκθεση Seafood Expo Asia, για να επιστρέψει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα την έκθεση Gastvrij Rotterdam.

Η Gastvrij, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις γαστρονομίας με έμφαση στον κλάδο HORECA, διοργανώθηκε για 10η χρονιά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Απευθυνόμενη σε κοινό το οποίο απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από άτομα με αγοραστική ισχύ στο χώρο του HORECA, η Gastvrij αποτελεί ουσιαστικά μια κορυφαία γαστρονομική πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας. Προσφέρει μια επισκόπηση των τελευταίων τάσεων και εξελίξεων στον τομέα της γαστρονομίας, καθώς και μια πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών τροφίμων, κατά κύριο λόγο ντελικατέσεν. Το 2023, η έκθεση έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας προσελκύοντας περισσότερους από 18.500 επαγγελματίες και 500 εκθέτες, ενώ φιλοξένησε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με αναγνωρίσιμους σεφ και σομελιέ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε σύμπραξη με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν το παρόν στην έκθεση συμμετέχοντας με την καμπάνια Western Greece Seafood και αποτελώντας το μοναδικό εκθέτη από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης πλήθος επισκεπτών ενημερώθηκαν για τις υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δοκιμάζοντας μοναδικές συνταγές με τα αλιεύματα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου από τους σεφ του ελληνικού εστιατορίου Irodion.

Η Ολλανδία αποτελεί πύλη εισόδου για τις αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, καθώς πέρα από την αγοραστική δύναμη των Ολλανδών και την ανάπτυξη του κλάδου των ντελικατέσεν, φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρείες τροφίμων λόγω της άνθησης του κλάδου του διαμετακομιστικού εμπορίου. Η συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις όπως η Gastvrij, οι οποίες απευθύνονται σε εξειδικευμένο κοινό HORECA, αποτελούν μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης για την εξωστρέφεια των αλιευμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  προκειμένου να βρουν τη θέση που τους αξίζει στο χάρτη των εξαγωγών.

Τις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αλιευμάτων εκπροσώπησε αποστολή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, επιφορτισμένη με το ρόλο του πρεσβευτή της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής. Το περίπτερο WesternGreeceSeafood επισκέφθηκε και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη, Ευάγγελος Δαϊρετζής, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές εξαγωγών στην τοπική και ευρύτερη αγορά.

Το ταξίδι των αλιευμάτων της Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει, με επόμενη δράση τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων, ANUGA 2023 στην Κολωνία.

Στο περίπτερο ΕΟ84 (Hall 4.2) θα εκτεθούν από τις 7 έως και τις 11 Οκτωβρίου τα εκλεκτά προϊόντα των παραγωγών της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας ηχηρό παρόν στην πλέον σημαντική διοργάνωση για τον κλάδο των τροφίμων παγκοσμίως. Παράλληλα, ειδική προωθητική εκδήλωση απευθυνόμενη σε επαγγελματίες και διαμορφωτές γνώμης θα πραγματοποιηθεί στις 10/10 στο ντελικατέσεν εστιατόριο/πολυχώρο Delicato. Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε livecookingmasterclass& δείπνο από τους έμπειρους σεφ του Delicato, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές με τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Το έργο WesternGreeceSeafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.

Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ΕΕ και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.westerngreeceseafood.eu.

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *