Συνάντηση του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Γράφτηκε από
Συνάντηση του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) που συνεδριάζει στα Ιωάννινα είχε σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Πα.Δ.Ε.Ε., υπογραμμίζοντας πως «είναι ένας οργανισμός ο οποίος αντιστρατεύεται στην προαιώνια πληγή του ελληνισμού, τη διχόνοια, που ενώνει παγκοσμίως κοινοβουλευτικούς, γυναίκες και άνδρες, στελέχη της ομογένειας παγκοσμίως που έχουν εκλεγεί σε νομοθετικά ή σε πολιτειακά σώματα στον τόπο τους». Όπως υπογράμμισε, στη διάρκεια των επαφών τους στα τακτικά ταξίδια τους στην Ελλάδα, τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. «ενημερώνονται για όλη την επικαιρότητα των ελληνικών θέσεων, γιατί μετά γίνονται στις χώρες τους οι πρεσβευτές των ελληνικών θέσεων και των ελληνικών στόχων στο εξωτερικό. Άρα δυναμώνουν και πολλαπλασιάζουν τη φωνή της Ελλάδος».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως «το καινούριο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχθηκε τον Ιούλιο του 2023, με εκλογές που έγιναν μέσα στην ελληνική Βουλή, αποφάσισε στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της αλληλεπίδρασης να επισκεφθεί και την Ήπειρο, να επισκεφθεί τα Γιάννενα, ώστε με την επί τόπου γνώση των θεμάτων της Ηπείρου, των προοπτικών και των δυνατοτήτων της, να μπορέσουν στους τόπους τους, με την επιρροή τους και την αγάπη τους, να συμβάλουν και στους δικούς μας στόχους. Εκτός δηλαδή από πρεσβευτές της Ελλάδος, να τους κάνουμε και πρεσβευτές της Ηπείρου και πρεσβευτές των Ιωαννίνων διεθνώς».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου καλωσόρισε τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. «σε έναν τόπο που αγωνίζεται, που κάθε μέρα αλλάζει προς το καλύτερο». Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της Ηπείρου, καθώς και στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.  Κάλεσε μάλιστα τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. να στηρίξουν στις χώρες που εκλέγονται ανά τον κόσμο τις προσπάθειες ανάπτυξης της Ηπείρου. 

Ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία της Ένωσης στα Ιωάννινα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες προοπτικές προβολής της περιοχής διεθνώς μέσω νέων επιχειρηματικών, τουριστικών και πολιτιστικών επενδύσεων.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. που συμμετείχαν στην συνάντηση είναι οι: Λεωνίδας Ραπτάκης, Πρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε. και Γερουσιαστής στην Πολιτεία Rhode Island (ΗΠΑ), Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε. και Βουλευτής στο Τορόντο (Καναδάς), Στηβ Γεωργανάς Β’ Αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε. και  Μέλος της Βουλής της Αυστραλίας, Άννυ Κουτράκη, Μέλος του Κοινοβουλίου του Κεμπέκ (Καναδάς), Υφυπουργός Τουρισμού και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για Μεταφορές & Υποδομές, Στέφαν Παππάς, Πολιτειακός Γερουσιαστής Ουαϊόμινγκ (ΗΠΑ) και Νίκος Κουρής, Βουλευτής στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας.

Βουλή των Ελλήνων

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *