Συμμετοχή του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Σύνοδο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε.

Γράφτηκε από
Συμμετοχή του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Σύνοδο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε.                SPA 07 23 B 950x713

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έλαβε χώρα στις 20 – 21 Ιουλίου 2023, στην πόλη Λογρόνιο της Ισπανίας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μπούγας με παρέμβασή του, στο θέμα της διευκόλυνσης της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη των ατόμων με αναπηρία, τόνισε ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντίστοιχη επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση Δικαστών, Δικηγόρων και Δικαστικών Υπαλλήλων. Παράλληλα, έκανε αναφορά στις πρόσφατες ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Xώρα μας και στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την περαιτέρω ψηφιοποίηση στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Ως προς την ενίσχυση των μηχανισμών για την καλύτερη προστασία και φροντίδα των θυμάτων εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Έλληνας Υφυπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου μέσω της απονομής περισσότερων δικονομικών δικαιωμάτων στα θύματα, της παροχής δυνατότητας ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους στο διαδίκτυο, της ατομικής αξιολόγησης και προστασίας ειδικών κατηγοριών θυμάτων, καθώς και της δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων, με αντίστοιχες θεσμικές και πρακτικές ενισχύσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην αυξανόμενη απειλή που συνιστά το οργανωμένο έγκλημα για τους πολίτες της Ε.Ε., ο κ. Μπούγας υπογράμμισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης ειδικώς καταρτισμένων Αστυνομικών και Δικαστικών Αρχών, αλλά και ενθάρρυνση της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Συμμετοχή του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Σύνοδο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε.                     SPA 07 23
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Δικαιοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *