Μεσσηνία: Μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του φράγματος Φιλιατρινού

Γράφτηκε από
Μεσσηνία: Μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του φράγματος Φιλιατρινού                                     950x528

Μερική εκκένωση ξεκινά σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα στον ταμιευτήρα του φράγματος του Φιλιατρινού, στη Μεσσηνία. Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του εν λόγω φράγματος θα εφαρμοστεί ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν προβλήματα από ενδεχόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, με σχετικό έγγραφό του προς τον Δήμο Τριφυλίας ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι “από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα πραγµατοποιηθεί, για προληπτικούς λόγους, άνοιγµα του αγωγού εκκένωσης του φράγµατος Φιλιατρινού για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντι του φράγµατος και ταπείνωση της στάθµης στον ταμιευτήρα”.

Με το ίδιο έγγραφο, που απευθύνεται επίσης στις αστυνομικές και τις πυροσβεστικές Αρχές της Τριφυλίας, καθώς και προς τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες “στην περιοχή της κοίτης καθώς και στην περιοχή της εκβολής του ποταμού, στην παραλία Στόμιο, για το χρονικό διάστηµα που αναμένεται αυξημένη απορροή υδάτων εξ αιτίας της προληπτικής µερικής εκκένωσης”.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη · Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *