Καλοκαιρινές δράσεις στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από
Καλοκαιρινές δράσεις στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας                                                950x634

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ολοκληρώνει μια ακόμα πετυχημένη χρονιά με μια σειρά από δράσεις προσπαθώντας να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το καλλιτεχνικό και το εκπαιδευτικό του έργο.

Η αρχή γίνεται από το Σάββατο 17 Ιουνίου, όχι στην Καλαμάτα αλλά στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα της Κορίνθου, όπου στο πλαίσιο των δράσεων του Δ.Ω.Κ., “Δράσεις εκτός έδρας”, το σύνολο “Moving Band” που αποτελείται από τους Γιώργο Παυλάκο (φλογέρες), Σταύρο Τσότρα (φαγκότο), Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και Κατερίνα Μηλιαρέση (κρουστά) και Στάθη Γυφτάκη (πιάνο) θα “ντύσουν” μουσικά τρεις ταινίες του Buster Keaton με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν. Αυτή η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη και την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 20:00, το 11o Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας φιλοξενεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το φαινόμενο της κιθάρας, τον Aniello Desiderio! Ένας πολυβραβευμένος κιθαρίστας που έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα», «ιδιοφυΐα», «ο Ορφέας της κιθάρας, «ο κιθαρίστας του αιώνα», «το φαινόμενο της κιθάρας” θα παρουσιάσει έργα Ισπανών συνθετών υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το καταπληκτικό κονσέρτο του Joaquín Rodrigo, Fantasía para un gentilhombre (Φαντασία για έναν ευγενή). Στο πιάνο θα συνοδεύει ο σολίστ-καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας-Λουκάς Γεώργας.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, στις 21:00, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος) έρχεται η σειρά των σπουδαστών του Δ.Ω.Κ. να παρουσιάσουν κάποια από τα έργα που ετοίμασαν κατά την διάρκεια της χρονιάς στα πολλά και διαφορετικά μουσικά σύνολα του Ωδείου. Σύνολα με φλάουτα, με κλαρινέτα, με βιολοντσέλα, με κιθάρες, με ξύλινα πνευστά, με φλάουτα με ράμφος αλλά και σπουδαστές στην τάξη Μουσικής Δωματίου.

Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και πάλι στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αμφιθέατρο Αγγελόπουλος), θα τιμήσουμε την Πανευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, με μια συναυλία του Καλαματιανού Κουαρτέτου Εγχόρδων “Hemiolion” που φιλοξενείται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι Αντώνης Μαζιώτης & Μιχάλης Κουντούρης (βιολιά), Σοφία Αναγνώστου (βιόλα) και Διονύσης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο) θα παρουσιάσουν έργα για κουαρτέτο εγχόρδων των L.v. Beethoven, J. Haydn και S. Barber και με την φιλική συμμετοχή του κιθαρίστα και καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας , Αντώνη Κουφουδάκη θα παρουσιάσουν και το διασκεδαστικό και ευφάνταστο κουιντέτο του L. Boccherini, “Fantango”

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 21:00, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας έρχεται η σειρά της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας του Ωδείου να μας προσκαλέσουν να υποδεχτούμε το Καλοκαίρι, ενώ η “Moving Band” θα κλείσει την βραδιά συνοδεύοντας μουσικά μια ξεκαρδιστική ταινία του Buster Keaton!

Το Σάββατο 1η Ιουλίου, στις 20:00, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της τάξης Μουσικής Δωματίου του Δ.Ω.Κ. με την συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Ωδείου, ενώ το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κιθάρας στο πλαίσιο του  11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Τέλος, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, μια βραδιά – έκπληξη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από την τάξη της Μελοδραματικής του Δ.Ω.Κ. σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και κινησιολογία Λίλλυς Τριαντάρη και φυσικά, η μεγάλη γιορτή της Μουσικής, το 7ο Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” θα επιστεγάσει μια πετυχημένη χρονιά από τις 25 Ιουνίου έως και τις 5 Αυγούστου!

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *