Βοιωτία: Πραγματοποίηση εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής στο Καλάμι και στον Ελικώνα

Γράφτηκε από
Βοιωτία: Πραγματοποίηση εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής στο Καλάμι και στον Ελικώνα              1 950x825

Ο Δήμος Λεβαδέων πραγματοποίησε, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο Καλάμι την εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους εκτελεσθέντες και πυρποληθέντες Έλληνες Πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 11 Ιουνίου 1944. Επίσης, την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 14 παλληκάρια που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς στον Ελικώνα (Ζερίκι) στις 25 Μαΐου 1942.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ανέφερε: «Διατηρούμε την ιστορική μνήμη του τόπου μας ζωντανή, ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε κανένα κατακτητή να μας στερήσει το δικαίωμα στην ελευθερία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ανεξαρτησία της σκέψης και της έκφρασης.

Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική περιοχή, στην καρδιά των Βαλκανίων, που έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα του εθνικισμού. Υπάρχουν έθνη που στοχεύουν ξεκάθαρα στην αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών, απειλώντας την εθνική μας κυριαρχία. Ωστόσο, εμείς επιλέγουμε την πίστη στο Διεθνές Δίκαιο, έναντι των επεκτατικών επιδιώξεων.

Επιλέγουμε τον Πατριωτισμό, έναντι του Εθνικισμού. Θα επιζητούμε ειρηνικές λύσεις, αλλά και πάντα θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε συντριπτικές απαντήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβούν τέτοια εγκλήματα.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός».

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *