Καλαμάτα: Δολιοφθορά πλατάνων στη δενδροστοιχία της οδού Αριστομένους

Γράφτηκε από
Καλαμάτα: Δολιοφθορά πλατάνων στη δενδροστοιχία της οδού Αριστομένους

Σε συνέχεια αυτοψίας γεωπόνου της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους στη συμβολή με την Β. Κων/νου (Αριστομένους 85), διαπιστώθηκε ότι έχει διενεργηθεί από άγνωστο άτομο τομή σε δύο δέντρα πλατάνους με σχετικό εργαλείο (χειροπρίονο, αλυσοπρίονο).

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι αφενός κάποιος άγνωστος προέβη σε παράνομες πράξεις δολιοφθοράς δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της πόλης, αφετέρου αυτές οι πράξεις δύναται να οδηγήσουν σε ξήρανση των δέντρων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι σε διπλανό δέντρο πλατάνου τον Νοέμβριο του 2020 είχε πραγματοποιηθεί επίσης δολιοφθορά και ξήρανση δέντρου για το οποίο είχε γίνει σχετική αναφορά από την Υπηρεσία (αρ. Υ.Σ. 152/23.6.21).

Το γεγονός ότι κάποιος/οι δημότες δεν επιθυμούν την ύπαρξη των δέντρων και προβαίνουν σε παράνομες και επικίνδυνες πράξεις στο κέντρο της πόλης θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και για το λόγο αυτό από την Υπηρεσία έχει ζητηθεί να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναζητηθούν, να ταυτοποιηθούν οι δράστες (υλικό από κάμερες ασφαλείας κ.λπ.) και να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *