Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε νέα έργα και δράσεις

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε νέα έργα και δράσεις                                                                                                              950x439

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Εύβοιας και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προ ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο έργο: «Παράκαμψη Χαλκίδας-Νέας Αρτάκης-Ψαχνών», που ήδη συμβασιοποιήθηκε και αναμένεται η έναρξη των εργασιών στα τέλη του καλοκαιριού. Αναφέρθηκαν, επίσης στα ακόλουθα έργα που χρηματοδοτήθηκαν ή και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορούν άμεσα στον Δήμο Χαλκιδέων:

  • Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο ολοκληρώθηκε και λειτούργησε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας.
  • Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσας, το οποίο ολοκληρώθηκε εγκαίρως και λειτουργεί.
  • Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας. Έργο, το οποίο συγχρηματοδοτεί η Περιφέρεια σε ποσοστό 40% και είναι σε εξέλιξη.
  • Ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα (Ελ. Βενιζέλου-28ης Οκτωβρίου-Αρεθούσης) της Χαλκίδας. Έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη περίοδο.
  • Αποκατάσταση ΙΝ Αγ Παρασκευής Χαλκίδας, που ολοκληρώνεται.
  • Στέγαση ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας και ανέγερση Νέου Μουσικού Σχολείου στη Νέα Αρτάκη.
  • Ανάπλαση Παραλιακού μετώπου Νέας Αρτάκης, που είναι σε εξέλιξη.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός καθόρισε επίσης βασικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, όπως η δημοπράτηση της Παράκαμψης Βασιλικού, η αποκατάσταση και αξιοποίηση του «Δημόκριτου» και το νέο Εμπορικό Λιμάνι της Χαλκίδας στη βοιωτική ακτή.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και τοποθετήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, όπως και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος π. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Κώστας Λάππας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βασίλης Βαρελάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Εύβοιας Ηλίας Θαλάσσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Βαγιάννης και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Εντός ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2023 για την ένταξη έργων, όπως:

  • «Ανάπλαση Παραλίας Αμαρύνθου-β΄φάση», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
  • «Μελέτη Βελτίωσης Επαρχιακής Οδού Γέφυρας Παλαιοκαρυάς προς Βραγγιανά και Δένδρο προς Τροβάτο», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
  • «Δημιουργία Παραδοσιακής Σαρακατσάνικης Στάνης», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

Ακολούθως, η πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των ακόλουθων συμβαλλομένων:

  • Του Δήμου Αγράφων για την υλοποίηση του έργου: «Τεχνικά-Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Δήμου Αγράφων».
  • Του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης και ανάδειξης γεωμυθοτόπων (Κοιλάδα των Μουσών)».
  • Του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Προμήθεια και Τοποθέτηση Μεταλλικών Κερκίδων στο Γήπεδο Ν. Αρτάκης».
  • Του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Λουτρών Αιδηψού Επί της Δημοτικής Οδού 28ης Οκτωβρίου».
  • Της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας (Ε.Π.Σ. Ευβοίας) για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Προμήθεια και Τοποθέτηση Συνθετικού Χλοοτάπητα στο Ενωσιακό Γήπεδο Ε.Π.Σ. Ευβοίας».

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεδριάσαμε στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα και αναφερθήκαμε σε κομβικά έργα που υλοποιήθηκαν ήδη, όπως το νέο Νοσοκομείο και το Μουσείο “Αρέθουσα”, αλλά και σε έργα τα οποία ξεκινούν, όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας-Νέας Αρτάκης-Ψαχνών.

»Καθορίσαμε επίσης τις βασικές μας προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, σε ότι αφορά πάντα τον Δήμο Χαλκιδέων. Μεταξύ αυτών είναι η δημοπράτηση της Παράκαμψης Βασιλικού, η αποκατάσταση και αξιοποίηση του ιστορικού «Δημόκριτου» και το νέο Εμπορικό Λιμάνι της Χαλκίδας. Έργα, για τα οποία θα έχουμε θετικές εξελίξεις σύντομα.

»Είχαμε επίσης τη δυνατότητα να εγκρίνουμε την υλοποίηση της β΄φάσης της ανάπλασης της παραλίας Αμαρύνθου, όπως και μια σειρά προγραμματικών συμβάσεων για να υλοποιηθούν νέα έργα σε συνεργασία με Δήμους και με άλλους φορείς της Στερεάς Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου τόνισε: «Το Περιφερειακό μας συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα στην πόλη της Χαλκίδας και επικεντρώθηκε σε έργα και παρεμβάσεις που αφορούν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ακολούθως, σε κλίμα συνεργασίας και με γόνιμο διάλογο συζητήσαμε δύο ψηφίσματα, τρείς ερωτήσεις Περιφερειακών συμβούλων, δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και άλλα 28 θέματα της συνεδρίασης, λαμβάνοντας αποφάσεις προς όφελος πάντα των Στερεοελλαδιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *