Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου κόμβου ΒΙΟΠΑ Άμφισσας

Γράφτηκε από
Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου κόμβου ΒΙΟΠΑ Άμφισσας  Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου κόμβου ΒΙΟΠΑ Άμφισσας DELMOUZOS SPANOS AMFISSA 950x689

Νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 1.820.000€ ξεκινάει στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Φωκίδας, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας. Ο υφιστάμενος τρισκελής ισόπεδος κόμβος με συμβολή σε υφιστάμενη αγροτική οδό συνδέει την ευρύτερη περιοχή του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

 Διαπλάτυνση της υφιστάμενης διατομής της Εθνικής Οδού και υλοποίηση λωρίδας επιβράδυνσης και λωρίδας επιτάχυνσης για την είσοδο και έξοδο στη συμβάλλουσα αγροτική οδό – οδός ΒΙΟΠΑ Άμφισσας. Στην λωρίδα επιτάχυνσης προβλέπεται να επεκταθεί το υφιστάμενο τεχνικό για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων.
 Ανακατασκευή τμήματος υφιστάμενων νησίδων, στην Εθνική Οδό. Παράλληλα θα κατασκευαστούν τρεις νησίδες, δυο τριγωνικές και μια τύπου “σταγόνα”, στην πρόσβαση της αγροτικής οδού με την Εθνική Οδό.
 Στον κόμβο της εισόδου Άμφισσας, προβλέπεται η επέκταση υφιστάμενου τεχνικού και η επέκταση του ασφαλτοτάπητα στην λωρίδας επιβράδυνσης και εισόδου προς την Άμφισσα στην Ε.Ο. από τον κλάδο της Λαμίας – Άμφισσας , ώστε να βελτιωθούν τα οδικά χαρακτηριστικά.
 Αποξήλωση υφιστάμενων ασφαλτοταπήτων και νέα ασφαλτόστρωση με αντιολισθηρή τελική στρώση.
 Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ανακλαστήρων οδοστρώματος, πλαστικών οριοδεικτών και άλλες εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης
 Έργα οδοφωτισμού.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στην είσοδο της Άμφισσας και συγκεκριμένα στον κόμβο του ΒΙΟΠΑ. Ξεκινούμε έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, για την πλήρη ανακατασκευή του σημερινού κόμβου και τη δημιουργία σύγχρονου, ο οποίος θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς κυκλοφορίας.

»Πρωταρχικός στόχος τέτοιων έργων, είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Πέραν αυτού, όμως, η κατασκευή του σύγχρονου κόμβου σηματοδοτεί και την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύγχρονο και ασφαλή κόμβο δεν υπάρχει. Σήμερα, εμείς αλλάζουμε το τοπίο, καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Άμφισσα, να επενδύσουν στην Φωκίδα, με την Περιφερειακή Ενότητα να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια κατασκευάζοντας κόμβο, όπως αρμόζει σε αναπτυσσόμενες περιοχές».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *