Η Περιφέρεια Κρήτης μοιράζει χιλιάδες οδοντόβουρτσες σε μαθητές 7-9 ετών

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Κρήτης μοιράζει χιλιάδες οδοντόβουρτσες σε μαθητές 7-9 ετών                                                                                                                         7 9

Οι προληπτικοί έλεγχοι της στοματικής υγείας σε παιδιά-μαθητές από 7 έως 9 ετών συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με επιτυχία και τη νέα χρονιά από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης έχοντας στο ενεργητικό τούς  από την προηγούμενη σχολική χρονιά περισσότερους από 5000 ελέγχους. Παράλληλα με τους ελέγχους για την ευαισθητοποίηση των παιδιών μοιράζεται σε χιλιάδες αντίτυπα του παιδικού παραμυθιού της Ρένας Ανδρουλάκη «ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας». Οι δράσεις πρόληψης τη νέα σχολική χρονιά ενισχύονται  με τη διάθεση 13000 οδοντοβουρτσών σε παιδιά που απεικονίζουν τον «Γιατρό τον Κάστορα».

Οι χιλιάδες οδοντόβουρτσες θα μοιραστούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην καθημερινή και απαραίτητη φροντίδα των δοντιών. Η αρχή έγινε από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης έδωσαν τις πρώτες οδοντόβουρτσες στους μικρούς μαθητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης ανέφερε ότι: «ο  αγαπημένος Κάστορας των παιδιών συνεχίζει το ταξίδι της πρόληψης. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά όπου χιλιάδες παιδιά συμμετείχαν στην καμπάνια πρόληψης για τη στοματική υγεία ξεκινάμε δυναμικά και στη νέα σχολική σεζόν. Στο φετινό πλέγμα δράσεων προστέθηκε και η διάθεση 13.000 οδοντοβουρτσών για τα παιδιά της 1ης και της 2ας Δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης τις κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους οδοντιατρικούς συλλόγους για την άριστη συνεργασία. Είναι μια δράση που θα αναπτύσσεται συνεχώς!».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής τόνισε από την πλευρά του την αναγκαιότητα του προγράμματος που μέσα από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και στοχευμένες δράσεις και με παιγνιώδη τρόπο  βοηθούν στη διασφάλιση της υγείας του ανθρώπου και για τον λόγο αυτό θεωρεί μοναδικής σημασίας τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τον εκπαιδευτικό κλάδο. Ο κ. Καρτσωνάκης ευχαρίστησε για τη διαχρονική συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, κ. Πιτσούλη, προσθέτοντας ότι η καλή αυτή συνεργασία ευαισθητοποίησης των παιδιών θα συνεχιστεί.

Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *