Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 28η διεθνή έκθεση IMTM στο Τελ Αβίβ

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 28η διεθνή έκθεση IMTM στο Τελ Αβίβ                                                                    28                             IMTM                        950x713

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 28η διεθνή έκθεση IMTM, η οποία πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποτελώντας συνέχεια των πρώτων εκθέσεων που διοργανώθηκαν το 2022.

Η συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να παρουσιάσουν την ασφάλεια του προορισμού, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ στο νησί μας. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κυριάκος Λουκάκος και πλήθος κόσμου που ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει η Κρήτη στον επισκέπτη. Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα, την Κρήτη, και τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις στη Κρήτη από το Ισραήλ έχουν αυξητικό πρόσημο. Ο θαλάσσιος και πολιτιστικός πλούτος, η κρητική φιλοξενία, η κρητική διατροφή, η μουσική, η εξωστρέφεια των Ελλήνων αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως προτιμούν την Ελλάδα και τον χειμώνα καθώς οι δυνατότητες που προσφέρουν πολλοί χειμερινοί προορισμοί ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στα ενδιαφέροντα τους.

Η τουριστική αγορά του Ισραήλ είναι σημαντική καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται ως ο τρίτος κατά σειρά προτίμησης τουριστικός προορισμός μετά την Γαλλία και την Ιταλία. Το 2019 επισκέφτηκαν την Ελλάδα πάνω από 680.000. Επιπλέον η Ελλάδα αποτελεί ένα προορισμό με εγγύτητα στην χώρα τους και τους προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ως επικεφαλής η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων κ. Ανδρέας Κουκλινός, ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλης Μαρκαντωνάκης και η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή δήλωσε: «Η έκθεση του Τελ Αβίβ είναι μια ελπιδοφόρα έκθεση για το τουρισμό του νησιού μας την φετινή περίοδο. Από το πλήθος των επισκεπτών τόσο στην έκθεση όσο και στο περίπτερο της Κρήτης φάνηκε το ειλικρινές ενδιαφέρον των Ισραηλινών για το νησί μας που ελπίζουμε να μεταφραστεί και με τους αντίστοιχους επισκέπτες».

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *