Επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Γράφτηκε από
Επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας                950x631

Προς:

  1. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα.
    Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
  2. Εισαγγελία Αρείου Πάγου
  3. Νέα Δημοκρατία
  4. ΣΥΡΙΖΑ
  5. ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  6. Κ.Κ.Ε.
  7. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
  8. ΝΙΚΗ
  9. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Cancel του μίσους

Περί συλλογικής ευθύνης…
Ανεξάρτητα από τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του Όλιβερ, αυτή τη στιγμή βιώνουμε μία τραγική κατάσταση, με ένα ολόκληρο χωριό να έχει γίνει στόχος μιας ρητορικής μίσους.

Τόσο οι Αστυνομικές όσο και οι Εισαγγελικές Αρχές αλλά και οι δημότες και η δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανακαλύψουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και να καταλήξουμε σε ένα τεκμηριωμένο συμπέρασμα, προκειμένου να μην στοχοποιηθούν και να μην κατηγορηθούν άδικα πρόσωπα, όπως συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με διάφορα επώνυμα πρόσωπα (celebrities).

Δίστομο, 12.12.2023

Ως κοινωνία καταδικάζουμε και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υιοθετούμε ναζιστικές πρακτικές, όπως αυτή της συλλογικής ευθύνης.

Με βάση τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης, έγιναν όλες οι σφαγές των μαρτυρικών χωριών, την οποία βλέπουμε σήμερα, παραμονές του μεγαλύτερου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας, αυτού των Καλαβρύτων (13 Δεκεμβρίου 1943), να επαναλαμβάνεται.

Ο θάνατος του Όλιβερ έγινε αφορμή για να αναδειχθούν ότι το μίσος, ο ναζισμός και ο φασισμός είναι ακόμη εδώ, τόσο ως πολιτικό όσο και ως κοινωνικό φαινόμενο.

Δυστυχώς, τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κωφεύουν για τις απειλές που δέχεται δημοσίως η Αράχωβα.

Είδαμε ακόμη και πολιτικά πρόσωπα-τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης-να ενθαρρύνουν τη ρητορική μίσους στο βωμό της δημοσιότητας.

Ως απόγονοι θυμάτων ναζισμού ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις απειλές που δέχεται δημοσίως το χωριό μας-όπως ακριβώς έκανε για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Όλιβερ και καλούμε τόσο τους εκπροσώπους της όσο και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση για το αν ενθαρρύνουν ή αποδοκιμάζουν τη δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους.

Το #cancel_Αράχωβα ως κοινωνική πρακτική αύριο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε

cancel_Ελλάδα από όλο τον πλανήτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *